Világ
A Hezbollah gyanúja késztette Izraelt a libanoni személyhívók keddi felrobbantására
Betűméret:             

A Hezbollah gyanúja kényszerítette Izraelt a libanoni személyhívók elleni támadás felgyorsítására – jelentette az Al-Monitor című közel-keleti hírportál szerdán.

Izrael nem tervezte a személyhívók felrobbantását a Hezbollah elleni teljes körű háború előtt, de a biztonsági szervek vezetői az utolsó pillanatban emellett döntöttek, miután legalább két Hezbollah-tag azt gyanította, hogy valami nincs rendben ezekkel a személyhívó eszközökkel.

A vádak szerint Izrael áll a Hezbollah tagjainak személyhívóival végrehajtott támadás mögött, mely kedden Libanon különböző részein több ezer embert megsebesített és tizenegyet megölt.

A londoni székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja szerint Szíriában is felrobbant számos személyhívó, Damaszkuszban és az ország távolabbi vidékein tizennégyen sérültek meg az ottani incidensekben.

Az Iránból támogatott libanoni síita Hezbollah szervezet vezetője, Haszan Naszrallah sejk február 13-i televíziós beszédében arra figyelmeztette híveit, hogy okostelefonjaik veszélyesebbek az izraeli kémeknél, s felszólította őket, hogy a lehallgatás veszélyét rejtő telefonkészülékeiket törjék össze, ássák el vagy zárják ládába. Helyettük személyhívókat osztottak ki a Hezbollah tagjainak, írja az MTI.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Yoga11 (*.*.160.9)
2024. SZEPTEMBER 18. [ 15:41 ]

😲Nem lesz ebből baj? Tajvani cég, melynek márkajelzése szerepelt a Libanonban felrobbant csipogókon, közölte: az eszközökön engedélyezték ugyan az ő márkanevük használatát, de azokat egy budapesti székhelyű cég, a BAC gyártotta. „A termékek tervezése és gyártása kizárólag a BAC felelőssége” – állt a tajvani cég szerdán kiadott közleményében.


Meghaladta a 610 ezret az ukrajnai háborúban eddig elesett és megsebesült orosz katonák száma - jelentette ki szerdán Nicholas Aucott, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) brit delegációjának katonai tanácsadója. Aucott, akinek nyilatkozatát a londoni külügyminisztérium ismertette, a szervezet szerdai...
2024. SZEPTEMBER 18.
[ 21:33 ]
A keddi robbantások után újabb támadás történt Libanonban, ezúttal walkie-talkie-k felrobbanása követelte legalább kilenc ember halálát és több százan sebesültek meg. Információk szerint az izraeli titkosszolgálat, a Moszad helyezte el a robbanóeszközöket a kommunikációs eszközöket. Újabb kommunikációs...
2024. SZEPTEMBER 18.
[ 19:14 ]
Észak-Korea szerdán több rövid hatótávolságú ballisztikus rakétát indított keleti partjai felé; a kilövésekre egy héten belül másodszor került sor – közölte a dél-koreai hadsereg és a japán védelmi minisztérium. A szöuli vezérkari közlemény szerint a rakéták mintegy 400 kilométert repültek északkeleti...
2024. SZEPTEMBER 18.
[ 10:41 ]
Beolvasás folyamatban