Világ
Az Európai Bizottság szóvivője felelőtlennek nevezte Putyin bejelentését
Betűméret:             

Az Európai Bizottság szóvivője felelőtlennek nevezte csütörtökön Vlagyimir Putyin orosz elnök bejelentését arról, hogy Moszkva akár nukleáris fegyverek bevetését is elrendelné egy Oroszország elleni súlyos légitámadás esetén.

Peter Stano az uniós végrehajtó testület szokásos napi sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy az orosz elnök „nem először játszik szerencsejátékot az orosz nukleáris arzenállal”, kiemelve, hogy a bejelentéssel Moszkva éppen az ENSZ-közgyűlés ülésszakának idején „mutatta meg igazi arcát”.

Az Európa Unió az ilyen fenyegetéseket határozottan elítéli – szögezte le a szóvivő, és hozzátette, Oroszország állandó tagsága az ENSZ Biztonsági Tanácsában „csak még inkább meggondolatlanná teszi e fenyegetőzéseket”.

Putyin szerdán, az orosz biztonsági tanácsnak a nukleáris elrettentésről szóló ülésén azt mondta, Oroszország fenntartja a jogot magának arra, hogy atomfegyvert vessen be, ha agresszió érné őt vagy Fehéroroszországot.

Mint mondta, az atomfegyver bevetésének lehetősége egyebek között abban az esetben is fennáll, „ha az ellenség hagyományos fegyverekkel intéz nagyon súlyos fenyegetést” Oroszország ellen. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök kijelentette, hogy tévesek a tűzszünetről szóló hírek, és arra utasította az izraeli hadsereget (IDF), hogy teljes erővel folytassa a harcot Libanonban. „Ez egy amerikai-francia javaslat, amelyre a miniszterelnök nem is reagált" - közölte a kormányfő hivatala csütörtök...
2024. SZEPTEMBER 26.
[ 13:34 ]
A Zöldek társelnökei lemondtak, az FDP tagsága már a kilépést szorgalmazza, a szociáldemokraták pedig nem Olaf Scholzzal szeretnének nekivágni a jövő évi választásnak. Ha addig kitart a koalíció. Csaknem hároméves regnálásának eddigi legmélyebb válságát éli a német kormánykoalíció. A Szászországban,...
2024. SZEPTEMBER 26.
[ 10:53 ]
Donald Trump republikánus elnökjelölt ismét bírálta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt egy kampányrendezvényén – írja a The Kyiv Independent alapján a Portfolio. Bár korábban felröppentek hírek, hogy Trump találkozhat az amerikai látogatáson lévő Zelenszkijjel, a találkozó végül nem történt meg. Ehelyett néhány...
2024. SZEPTEMBER 26.
[ 8:56 ]
Beolvasás folyamatban