Világ
Harris és Trump továbbra is szoros versenyben van
The Wall Street Journal: Az amerikaiak szerint békét hozhat a világnak Trump
Betűméret:             

A The Wall Street Journal című amerikai lap pénteken publikált közvélemény-kutatása szerint a megkérdezettek úgy vélték, hogy Donald Trump volt amerikai elnök és jelenlegi republikánus elnökjelölt jobban kezelné az ukrajnai háborút vagy a közel-keleti válságot, mint Kamala Harris demokrata elnökjelölt.

A felmérést szeptember 28. és október 8. között végezték az ország kulcsfontosságú úgynevezett csatatér- vagy ingadozó államaiban, amelyekben eldőlhet a november 5-i elnökválasztás.

A közvélemény-kutatásban az egyes államokban 600-600 regisztrált szavazó vett részt. A hibahatár minden államban 4 százalékpont volt.

Az általános támogatottságot tekintve a hét államban Harris és Trump döntetlenre áll a kutatás alapján.

A felmérés szerint Harris 2 százalékponttal vezet Arizonában, Georgiában és Michiganben, Trumpnak Nevadában 6, Pennsylvaniában 1 százalékpontos előnye van, Észak-Karolinában és Wisconsinban pedig fej fej mellett állnak.

A WSJ felmérése alapján Trump 50 százalékkal vezet Harris 39 százalékával szemben a hét ingadozó államban azzal kapcsolatban, hogy ki tudná jobban kezelni az ukrajnai háborút. Trump 48 százalékkal vezet Harris 33 százalékával szemben abban a kérdésben is, hogy ki lenne alkalmasabb az Izrael és a Hamász közötti háború kezelésére.

A WSJ kutatása szerint a választók közül többen támogatnák Trumpot a gazdaság és a bevándorlás kérdésében, míg a lakhatás, az egészségügy és az emberekkel való törődés terén Harris jobban teljesítene.

A Reuters/Ipsos e heti felmérése szerint Trump és Harris országos szinten is szoros versenyben van, Harris 46 százalékkal vezet, míg Trump 43 százalékon áll. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Elnökké választása esetére halálbüntetést helyezett kilátásba Donald Trump republikánus elnökjelölt pénteken azon illegális bevándorlók esetében, akik amerikai állampolgárt gyilkolnak meg. A volt elnök a Colorado állambeli Aurora városban tartott választási gyűlésén mutatta be "Aurora Művelet" elnevezésű...
2024. OKTÓBER 12.
[ 9:50 ]
Továbbra is tart az orosz csapatok nyomulása a Donbaszban, ahol az orosz védelmi minisztérium jelentése szerint elfoglalták Osztrovszkojét, ukránul Osztrivszkét – írja a TASZSZ alapján a Portfolio. A nyugat felé haladnak az orosz alakulatok Krasznogorovka várostól, ahol elfoglalták Osztrivszkét. A falu a Vovcsa folyón...
2024. OKTÓBER 11.
[ 14:25 ]
A katasztrófaelhárító dolgozók továbbra is keresik a lehetséges áldozatait a bosznia-hercegovinai áradásoknak. Jablanica volt a leginkább érintett, de a keresés kiterjed Konjic környékére is. A katasztrófavédelmi szervek átkutatják a Neretva mindkét partját. A mentőalakulatok nyolcadik napja tisztítják a terepet, és...
2024. OKTÓBER 11.
[ 13:02 ]
Beolvasás folyamatban