Világ
Trump szerint hónapokon belül kitörhet a harmadik világháború
Betűméret:             

A Republikánus Párt elnökjelöltje sokkoló kijelentést tett legutóbbi kampányrendezvényén. Donald Trump szerint a következő pár hónapban kitörhet a harmadik világháború. A volt elnök a jelenlegi demokrata kormányzat politikáját okolja a fenyegető globális konfliktusért.

Mélységesen aggaszt, hogy a következő három-négy hónapban világháborúba sodródhatunk a jelenlegi kormányzat miatt. Erről beszélt Donald Trump drámai hangon a kaliforniai támogatói előtt.

A republikánus elnökjelölt az apokaliptikus jóslatát követően ismét ígéretet tett arra, hogy megválasztása esetén képes lenne megoldani az ukrajnai konfliktust és „véget vetni a közel-keleti káosznak".

Trump békét teremtene

Az emberek is átérzik, hogy a békére van szükség. Ezt mutatja a legfrissebb felmérés is Amerikából. Mint arról a Magyar Nemzet korábban beszámolt, a Wall Street Journal új kutatása szerint Donald Trumpnak jelentős előnye van Kamala Harrisszal szemben a választók körében abban, hogy ki tudná jobban kezelni az ukrajnai és az izraeli-Hamász konfliktust.

A lap hét billegő államban készült friss felmérése szerint a választók Donald Trumpot tartják alkalmasabbnak a jelenlegi ukrajnai és közel-keleti konfliktusok kezelésére. Trumpban jobban bíznak az emberek, mint Kamala Harris alelnökben.

A szavazók körében Trump 50 százalékkal 39 százalék ellenében vezet abban a kérdésben, hogy ki tudná jobban kezelni Oroszország ukrajnai háborúját. Az izraeli–Hamász-háború tekintetében még nagyobb az előnye: 48 százalék Trumpot, 33 százalék a demokrata jelöltet részesíti előnyben.

A felmérés azt is megállapította, hogy Trump elnöksége alatt nem voltak az ukrajnai és közel-keleti konfliktusokhoz hasonló nagyságrendű összecsapások.

A választás eredménye jelentős következményekkel járhat mindkét konfliktusra tekintettel Trump és Harris eltérő nézetei a konfliktusok megoldására vonatkozóan.

Trump ígéretet tett az ukrajnai háború befejezésére. Harris ugyanakkor többször is megerősítette Ukrajna melletti kiállását.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Megkezdődött csütörtök délután az európai uniós csúcstalálkozó Brüsszelben, az Európai Tanácsot alkotó vezetők értekezletének középpontjában az ukrajnai háború, a közel-keleti konfliktus, a migráció, az Európai Unió versenyképessége, valamint gazdasági helyzete áll. A kétnaposra tervezett, de várhatóan...
2024. OKTÓBER 17.
[ 14:22 ]
Németországban kezd kétnapos búcsúlátogatást ma Joe Biden amerikai elnök, aki a német kormány vezetőivel találkozik – közölte a Fehér Ház szóvivője. Az amerikai elnök berlini tárgyalásainak napirendjén szerepelnek Ukrajna védelmének kérdései, valamint a közel-keleti helyzet – olvasható a közleményben, amely...
2024. OKTÓBER 17.
[ 11:37 ]
Elnöki rendeletben tiltaná meg Donald Trump, hogy a transzneműekre vonatkozó politika jegyében biológiai értelemben vett férfiak női sportversenyeken indulhassanak. A volt elnök és republikánus elnökjelölt erről szerdán beszélt Georgia államban egy nők számára szervezett kampányrendezvényen. Donald Trump olyan esetekre...
2024. OKTÓBER 17.
[ 8:50 ]
Beolvasás folyamatban