Világ
Amerikai tisztviselők szerint Izrael már kijelölte iráni célpontjait, egy héten belül támadnak
Betűméret:             

Amerikai tisztviselők úgy vélik, hogy Izrael leszűkítette azon célpontok körét, amelyeket az iráni támadásra adott válaszlépésként kíván célba venni. Vannak köztük katonai és energetikai infrastrukturális objektumok is.

Nincs arra utaló jel, hogy Izrael nukleáris létesítményeket célozna meg, vagy merényleteket hajtana végre, ugyanakkor hangsúlyozták, Izrael még nem hozott végleges döntést arról, hogyan és mikor fognak támadni – írta honlapján a NBC News.

A régió feszült figyelemmel várja Izrael válaszát az október 1-jén indított iráni rakétatűzre, amelyet Irán szerint Izrael libanoni inváziójára válaszul mértek a zsidó államra. Irán indítékai között szerepelt szövetségesei meggyilkolása is, köztük a Hamász teheráni vezetője, Iszmail Haníje és a Hezbollah nagyhatalmú vezetője, Haszan Naszrallah halála is.

Irán támadása kevés kárt okozott Izraelben. Az Egyesült Államok nem tudja, mikor jöhet Izrael válasza, de szerintük az izraeli hadsereg készenlétben áll és bármikor indulhat. Amerikai és izraeli tisztviselők szerint a válasz a hétvégén érkezhet. (hirado.hu)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Kőműves Zoltán (*.*.174.64)
2024. OKTÓBER 15. [ 1:41 ]

Izrael olyan válaszlépést tervez a Perzsa Iszlám Köztársaság ellen, amellyel az USA-t és a többi keresztény államot belerángathatja a háborúba.


A migráció olyan európai kihívást jelent, amely európai választ igényel, amelynek része kell lennie az Európai Unió határai jobb ellenőrzésének, ahogy a hatékony visszaküldési politikák kidolgozásának – közölte a tagállami vezetőket tömörítő Európai Tanács elnöke Brüsszelben csütörtökön. Charles Michel, az...
2024. OKTÓBER 18.
[ 8:14 ]
Az Egyesült Államok elnöke, Joe Biden üdvözölte a Hamász egyik kulcsfontosságú vezetőjének likvidálását, és reményét fejezte ki, hogy ez elősegítheti a gázai konfliktus lezárását. Biden elnök csütörtökön kiadott nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy Jahja esz-Szinvár halála megkönnyebbülést jelent az izraeliek...
2024. OKTÓBER 17.
[ 21:49 ]
Az izraeli hadsereg (IDF) hivatalosan is megerősítette, hogy a tavaly október 7-i mészárlást kitervelő és levezénylő Hamász-vezért, Jahja esz-Szinvárt megölték. Véletlenszerű rafahi megölése után már a helyszínen azonosították fogászati és egyéb bizonyítékok, köztük a karórája alapján, majd az izraeli...
2024. OKTÓBER 17.
[ 20:48 ]
Beolvasás folyamatban