Világ
Németországban kezdi európai búcsúlátogatását Joe Biden
Betűméret:             

Németországban kezd kétnapos búcsúlátogatást ma Joe Biden amerikai elnök, aki a német kormány vezetőivel találkozik – közölte a Fehér Ház szóvivője.

Az amerikai elnök berlini tárgyalásainak napirendjén szerepelnek Ukrajna védelmének kérdései, valamint a közel-keleti helyzet – olvasható a közleményben, amely szerint szó lesz majd az antiszemitizmus és gyűlölet elleni fellépésről, valamint az amerikai-német gazdasági, kereskedelmi és technológiai együttműködés erősítéséről.

Joe Biden az eredeti tervek szerint a múlt héten látogatott volna Németországba, amit összekapcsolt volna egy angolai utazással.

A hivatalos látogatást a Milton hurrikán múlt heti érkezése miatt halasztották el, az afrikai utat a Fehér Ház csütörtöki közlése szerint decemberben pótolja az elnök.

Az elnöki hivatal Joe Biden elutazása előtt jelentette be, hogy az Egyesült Államok 425 millió dollár értékű újabb katonai segítséget küld Ukrajna számára az amerikai hadsereg készleteiből.

Joe Biden a segítségnyújtásról telefonon is tájékoztatta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt.

A Fehér Ház közleménye szerint a szerdai telefonbeszélgetésen az ukrán államfő további részleteket ismertetett úgynevezett „győzelmi tervéről”, ami szándéka szerint Oroszországi veresége révén vezetne el a háború végéhez. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Megkezdődött csütörtök délután az európai uniós csúcstalálkozó Brüsszelben, az Európai Tanácsot alkotó vezetők értekezletének középpontjában az ukrajnai háború, a közel-keleti konfliktus, a migráció, az Európai Unió versenyképessége, valamint gazdasági helyzete áll. A kétnaposra tervezett, de várhatóan...
2024. OKTÓBER 17.
[ 14:22 ]
Elnöki rendeletben tiltaná meg Donald Trump, hogy a transzneműekre vonatkozó politika jegyében biológiai értelemben vett férfiak női sportversenyeken indulhassanak. A volt elnök és republikánus elnökjelölt erről szerdán beszélt Georgia államban egy nők számára szervezett kampányrendezvényen. Donald Trump olyan esetekre...
2024. OKTÓBER 17.
[ 8:50 ]
Kamala Harris alelnök, demokrata elnökjelölt a republikánus szavazók támogatását kérte szerdai kampányeseményein, arra figyelmeztetve őket, hogy szerinte Donald Trump egyre instabilabb és zavartabb. A Pennsylvania állambeli Washington Crossing városban rendezett demokrata kampánygyűlésen számos volt republikánus...
2024. OKTÓBER 17.
[ 8:15 ]
Beolvasás folyamatban