Világ
Izraeli katonák végezhettek a Hamász új vezetőjével
Betűméret:             

Az izraeli hadsereg (IDF) katonái valószínűleg megölték Jahja esz-Szinvárt, a Hamász iszlamista terrorszervezet augusztusban kinevezett új politikai vezetőjét – jelentette a helyi média katonai források alapján csütörtökön.

A biztonsági szervek nagyon valószínűnek tartják, hogy az IDF katonái által a Gázai övezetben megölt terrorista a Hamász vezére, az Izrael ellen tavaly október 7-én végrehajtott terrortámadás feltételezett értelmi szerzője.

A Hamász három fegyveresével végeztek a közelmúltban Gázában, egyiküket Szinvárnak tartják.

A helyszínen nem találtak izraeli túszokat.

A 12-es kereskedelmi televízió bemutatta a holttestet, amelyben felismerhető a terrorista, aki még a Hamász gázai vezetőjeként tervelte ki az október 7-i terrortámadást. Az izraeli erők a Ynet értesülése szerint egy véletlenszerű akcióban végeztek a három fegyveressel.

Az IDF és a Sin Bet belbiztonsági szolgálat a végső, bizonyító erejű azonosításra vár. A lapnak nyilatkozó magas rangú tisztviselő szerint a helyszínen több olyan jel volt, amely alátámasztja, hogy Szinvárral végeztek.

A katonák a Gázai övezetben egy terület „megtisztítása” során vették tűz alá az épületet, amelyben a terroristák tartózkodtak. A ház egy részét az IDF megsemmisítette, a romok alól három fegyveres palesztin holtteste került elő, akiknek egyike valószínűleg Szinuár. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Németországban kezd kétnapos búcsúlátogatást ma Joe Biden amerikai elnök, aki a német kormány vezetőivel találkozik – közölte a Fehér Ház szóvivője. Az amerikai elnök berlini tárgyalásainak napirendjén szerepelnek Ukrajna védelmének kérdései, valamint a közel-keleti helyzet – olvasható a közleményben, amely...
2024. OKTÓBER 17.
[ 11:37 ]
Elnöki rendeletben tiltaná meg Donald Trump, hogy a transzneműekre vonatkozó politika jegyében biológiai értelemben vett férfiak női sportversenyeken indulhassanak. A volt elnök és republikánus elnökjelölt erről szerdán beszélt Georgia államban egy nők számára szervezett kampányrendezvényen. Donald Trump olyan esetekre...
2024. OKTÓBER 17.
[ 8:50 ]
Kamala Harris alelnök, demokrata elnökjelölt a republikánus szavazók támogatását kérte szerdai kampányeseményein, arra figyelmeztetve őket, hogy szerinte Donald Trump egyre instabilabb és zavartabb. A Pennsylvania állambeli Washington Crossing városban rendezett demokrata kampánygyűlésen számos volt republikánus...
2024. OKTÓBER 17.
[ 8:15 ]
Beolvasás folyamatban