Világ
Kreml: Moszkva "minden téren" fejleszti kapcsolatait Észak-Koreával
Betűméret:             

Oroszország "minden téren" a kapcsolatok továbbfejlesztésére készül Észak-Koreával (KNDK) - reagált Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn arra az újságírói kérdésre, küldött-e a KNDK katonákat, hogy orosz oldalon harcoljanak az Ukrajnai háborúban.

"A KNDK közeli szomszédunk, partnerünk, kapcsolatainkat minden téren fejlesztjük, és ez a mi szuverén jogunk. Ez senkiben nem kelthet aggodalmat, mert ez az együttműködés nem irányul harmadik országok ellen. Tovább fogjuk fejleszteni ezt az együttműködést" – szögezte le az orosz elnök szóvivője.

Peszkov egymásnak ellentmondónak nevezte az észak-koreai katonákról szóló dél-koreai és amerikai kijelentéseket, és mivel szavai szerint az az ukrajnai háborút érinti, azt tanácsolta az újságíróknak, hogy vegyék fel a kapcsolatot az orosz védelmi minisztériummal.

A szöuli külügyminisztérium hétfőn bekérette a dél-koreai orosz nagykövetet, és tiltakozását fejezte ki amiatt, hogy Oroszország észak-koreai katonákat vet be az Ukrajna ellen vívott háborújában.

A dél-koreai titkosszolgálat a múlt héten közölte, hogy Észak-Korea októberben 1500 katonát küldött Oroszországba, hogy Ukrajnában vessék be őket, és várhatóan további észak-koreai katonákat is vezényelnek majd az ukrán frontra. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az 55 éves Ilir Meta 2017 és 2022 között volt elnöke Albániának, jelenleg pedig az ellenzéki Szabadságpártot vezeti, a szomszédos Koszovóból tért vissza a fővárosba, Tiranába, amikor a fekete maszkos rendőrök megállították autóját. Az Albanian Press híre szerint, amit a FoNet idéz, Metát erőszakkal kellett elvinniük. A...
2024. OKTÓBER 21.
[ 21:59 ]
Róma a biztonságos országok listájának módosításáról szóló rendeleten dolgozik, hogy elhárítsa az olasz-albán migrációs modell végrehajtása előtt álló jogi akadályokat. Egy római bíróság ugyanis pénteken elrendelte, hogy az első 12 migránst vissza kell hozni Olaszországba. A menedékkérők albániai...
2024. OKTÓBER 21.
[ 20:07 ]
Vasárnap ismét összeomlott a kubai elektromos hálózat, 48 órán belül ez volt a negyedik ilyen jellegű hiba, ami újabb kétségeket ébresztett a gyors javítással kapcsolatban a szigeten, amely már így is súlyos élelmiszer-, üzemanyag- és gyógyszerhiánytól szenved. Kuba elektromos hálózata először péntek dél körül...
2024. OKTÓBER 21.
[ 17:33 ]
Beolvasás folyamatban