Világ
Megölték az Iszlám Állam terrorszervezet iraki vezetőjét
Betűméret:             

Megölték az Iszlám Állam terrorszervezet iraki vezetőjét – jelentette be kedden Mohammed asz-Szudáni iraki miniszterelnök.

A kormányfő hősies bevetésről beszélt a Hamrin-hegységben. A terroristák válija (kormányzója) mellett a szélsőségesek másik nyolc vezetőjét is megölték az akcióban. „A terroristáknak nincs helyük Irakban” – tette hozzá.

Az iraki hadsereg különleges alakulatának tájékoztatása szerint Dzsazím al-Maszruai Abu Abdel Kadír vezette az Iszlám Állam helyi szervezetét. Az akcióban megölt többi vezető kilétét a DNS-vizsgálatok elvégzése után fogják a nyilvánosság elé tárni.

A bevetés során a katonák nagy mennyiségű fegyvert, lőszert és egyéb felszerelést foglaltak le, illetve robbanószerkezetek készítésére használt helyiségekre bukkantak. (MTI)

A közlés szerint az északkelet-iraki Hamrin-hegységben volt az Iszlám Állam egyik fontos főhadiszállása.

Az Iszlám Állam egykor Irak területének mintegy 40 százalékát, s a szomszédos Szíria területének mintegy harmadát tartotta megszállva. Az Egyesült Államok által vezetett terrorellenes koalíció katonai vereséget mért a dzsihadistákra, bár a szervezetet végérvényesen felszámolnia nem sikerült. Az amerikai hadsereg e térségért felelős Középső Parancsnoksága (Centcom) szerint a terrorszervezetnek továbbra is mintegy 2500 harcosa van, akik rendszeresen merényleteket hajtanak végre.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az izraeli légierő újabb légicsapásokat mért az Iránból támogatott Hezbollah síita szervezet infrastruktúrájára Bejrútban, de nem támadta a legnagyobb libanoni kórházat – közölte kedden az izraeli hadsereg (IDF) szóvivője, reagálva arra, hogy libanoni közlés szerint a kórház közelében izraeli légtámadásban sokan...
2024. OKTÓBER 22.
[ 13:12 ]
Különleges helyszínen tartják kedden a szlovák–magyar–szerb csúcstalálkozót. A szlovák, a magyar és a szerb delegáció is megérkezett Révkomáromba (Komárno) a keddi csúcstalálkozóra – számolt be a szlovák média. A csúcs központi témája az illegális migráció visszaszorítása. A tárgyalásokat követően a...
2024. OKTÓBER 22.
[ 11:33 ]
Az európai bankokban befagyasztott orosz vagyonból származó uniós hiteltámogatás célja, hogy Oroszország mint agresszor fizesse ki az általa okozott károk költségeit Ukrajnának - jelentette ki az Európai Bizottság igazságügyi biztosa Strasbourgban, az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén kedden. Didier Reynders az...
2024. OKTÓBER 22.
[ 11:01 ]
Beolvasás folyamatban