Kultúra
Debrecenben vendégszerepel Tim Robbins társulata
Betűméret:             

Egyetlen pillanatnyi színház életre szóló élményt tud adni, gyarapodást, fejlődést tud hozni - mondta Tim Robbins Oscar- és Golden Globe-díjas színész sajtótájékoztatón a debreceni Csokonai Színházban, ahol 24 tagú társulatával elkezdte a Topsy Turvy (Ramazuri) című előadásuk próbáját. Társulata, a The Actors´ Gang két estén át, szeptember 18-án és 19-én vendégszerepel a városban.

A hollywoodi színművész a koronavírus-járvány idején írta a színdarabot, amelynek témája a pandémia időszakához kapcsolódik: a történet egy kórusról szól, amelynek tagjai a pandémia megfékezésére bevezetett korlátozások miatt nem találkozhatnak.

A kórus kettészakad, van, aki továbbra is személyesen (titokban) próbálna, más viszont szabálykövető szeretne maradni. A színmű "valós" szála mellett feltűnik egy metaforikus is, a görög istenek megjelenésével - ismertették.

Tim Robbins a sajtótájékoztatón azt mondta, a művészet, a kultúra alapvető, fontos egy nemzet számára.

A színház képes felemelni az embereket a szomorúságból, képes motiválni őket, hogy jobb állampolgárok legyenek, és képes inspirálni a jövő generációit

- fejtette ki a színész-rendező, megjegyezve, hogy a színházban azonnal kiderül az igazság a nézők visszajelzéseiből, ami viszont nem igaz a filmre.

Talán ez utóbbi az oka annak a romló minőségi tendenciának, ami a mai filmeket jellemzi - fejtegette.

Őszintének kell lenni, igazat kell mondani, ha nem, akkor a közönség figyelmeztet erre - mondta Tim Robbins.

Az Oscar-díjas színész elismeréssel szólt Debrecen kultúra melletti elkötelezettségéről, amit az előadásuk helyszíne, a Csokonai Színház impozáns épületének felújítása is tanúsít. Először jár Debrecenben - mondta, majd hozzátette: "ez az első a számos látogatás közül".

Papp László Debrecen polgármestere is szeretné, ha távlatos kapcsolat alakulna ki Tim Robbins és társulata, a The Actors´ Gang között.

Mátyássy Szabolcs, a Csokonai Nemzeti Színház igazgatója jelezte: alig másfél hónapjuk volt arra, hogy a vendégjátékot megszervezzék, de városi és a színházi összefogás eredményeként minden készen áll arra, hogy a The Actors´ Gang szeptember 18-án és 19-én bemutassa az Oscar-díjas színész-rendező színdarabját. A közönség magyar feliratozással követheti majd a zenés előadást - tette hozzá.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Képregény karaván Szabadkán - illusztráció
2024. SZEPTEMBER 17.
[ 15:07 ]
A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség idén is megszervezi Vajdasági Magyar Ünnepi Játékok című rendezvénysorozatát. A nyitórendezvényt szeptember 22-én (vasárnap) 18 órai kezdettel tartják a Palicsi Vigadó emeleti dísztermében. Amiként az az évek során gyakorlattá vált, az ünnepi megnyitó ökumenikus...
2024. SZEPTEMBER 17.
[ 9:17 ]
Tito Jackson, a The Jackson 5 alapító gitárosa és Michael Jackson fivére, 70 éves korában, vezetés közben szívroham következtében elhunyt. Fiai, a 3T zenekar tagjai a közösségi médiában jelentették be halálát. "Meg vagyunk döbbenve, szomorúak vagyunk és összetört a szívünk. Apánk hihetetlen ember volt, aki...
2024. SZEPTEMBER 16.
[ 12:57 ]
Vasárnap hajnalban kiosztották a legfontosabb televíziós díjakat, vagyis az Emmy-t Los Angelesben. Több kategóriában már korábban eredményt hirdettek, de a legfontosabbakat csak most osztották ki. Tavalyhoz hasonlóan A mackó megint tarolt, az este másik nagy győztese a Sógun és a Szarvasbébi volt. A gálát egy apa-fia páros,...
2024. SZEPTEMBER 16.
[ 12:44 ]
Beolvasás folyamatban