Kultúra
Angyalok a lombok között: Megtörtént esetet dolgoz fel a Kosztolányi Dezső Színház új előadása
Betűméret:             

Október 26-ára tervezi a Kosztolányi Dezső Színház társulata évadjának első bemutatóját, melyek címe: Angyalok a lombok között, Csábi Anna rendezésében.

Az aktuális témát boncolgató előadás zenéjét Szerda Árpád jegyzi, szereplői pedig Hodik Annabella, Verebes Andrea, Mészáros Gábor, Kucsov Borisz, Ágyas Ádám, és Pámer Csilla.

A darab rendezője, Csábi Anna az előadás előtti szerdai sajtótájékoztatóján arról beszélt, mi ihlette meg és mi késztette arra, hogy ezzel a témával foglalkozzon. Elmondása szerint tanúja volt az eseménynek, melyet most feldolgozott.

"A történetünk egy igaz történeten alapul. Gyakorlatilag mellettem történt, tehát sok szempontból érintett is vagyok" – mondta a rendező, aki a darabot ismertetve elmesélte, hogy az egy fiatal szinésznőről szól, aki felmond munkahelyén és eltűnik a városból. Senki nem tudja hol van, mi történt vele. A kis társulat, ahol dolgozott, nem tud ezen fölülemelkedni, és elkezdenek nyomozni utána. A szálak egy szektához vezetnek.

A darabon dolgozó színészek elmondása szerint rendkívül tanulságos maga a téma.

"Az előadás komoly kérdéseket vet fel a szekta kapcsán, mint amilyen többek között az is, hogy mikor jön el az a pont, hogy beleszólunk a másik életébe. Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket boncolgatni másfél hónapon keresztül hasznost volt, mert nem csak színészi minősítésben tud az ember ilyenkor fejlődni, hanem emberként is" – mondta Verebes Andrea színésznő.

"Az ember többet tanulhat egy igaz történetből, mint egy kitaláltból, közelebbinek érezheti magához, és ezért jobban fel tudja hívja a figyelmet arra, hogy mennyire sebezhető az ember, ha nincs körülötte egy jó közösség. Az előadást nézve elgondolkodhat majd mindenki - mi is, akik játszunk -, hogy ismerünk-e olyan embert, akivel ez megtörténhetne, és hogy hogyan tudnánk az illetőnek segíteni – tette hozzá Hodik Annabella színésznő.

Fehér Szilvia
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Megnyitották a 67. Belgrádi Nemzetközi Könyvvásárt, melynek díszvendége Kuba. A vásár idei mottója: A szó szabad. A rendezvényt, melyen 400 hazai és külföldi kiállító vesz részt, Milena Marković költő, dráma- és forgatókönyvíró nyitotta meg. A könyvvásáron idén is kiosztják a már hagyományos díjakat, így...
2024. OKTÓBER 19.
[ 19:53 ]
A hungarikummá vált Magyar népmesék sorozat újabb évaddal tér vissza, és már most nagy várakozás övezi. Az ikonikus rajzfilmsorozat, amely több generáció kedvence lett, ezúttal is a Kecskemétfilm stúdiójában készül. Az évad sorozatrendezője, Csákovics Lajos osztott meg kulisszatitkokat a hirado.hu-val. Az új évad...
2024. OKTÓBER 19.
[ 16:04 ]
Pénteken a zentai kis zsinagógában megrendezett könyvbemutatón Magyar Zoltán Bestiarium Hungaricum - Csodás lények és teremtmények a magyar néphagyományban című, a Cser Kiadó gondozásában megjelent könyvéről Vörös András, a magyarországi kiadó munkatársa beszélgetett a szerzővel és P. Szathmáry Istvánnal, a kötet...
2024. OKTÓBER 18.
[ 21:22 ]
Beolvasás folyamatban