Kultúra
Desiré Central Station: Kilenc előadást mutatnak be az idei fesztiválon
Betűméret:             

Kilenc előadással várja a nézőket november 19-e és 24-e között a Desiré Central Station nemzetközi színházi fesztivál Szabadkán.

A tizenhatodik alkalommal megrendezésre kerülő kortárs színházi fesztivál a Theatre is Victory, azaz A színház győzelem alcímet viseli - jelentette be csütörtökön Urbán András, a Desiré igazgatója.

A fesztivált beharangozó sajtótájékoztatón kiemelte azt is, hogy a rendezvény főtámogatója továbbra is Szabadka város önkormányzata, amely idén négy és fél millió dinárral támogatta a rendezvényt.

„Idén is lesz Desiré Akadémia, amit tavaly Bane Filipović szerb, illetve Szerda Zsófia magyar nyelven vezetett. A Desiré Akadémia még alakulóban van, ez egy fiatalokat tömörítő csoportfoglalkozás, ami az előadások elemzésével, kritikájával foglalkozik. Lesznek könyvbemutatók, valószínűleg egy-két kisebb koncert is, illetve különböző társas estek, ahol a közönség az előadókkal találkozhat” – mondta Urbán András.

Franciaországból, Magyarországról, Romániából, Boszniából, Horvátországból és Szerbiából is érkeznek előadások. A produkciók Szabadkán a Kosztolányi Dezső Színházban, a Népszínházban és a Gyermekszínházban lesznek láthatóak.

A Desiré fesztivál 2024 programja:

November 19., kedd

18:00 Kosztolányi Dezső Színház

Atelier 3+1 (Párizs)

TELIHOLD

Koreográfus: Nagy József

20:00 Jadran Színpad

Stúdió K Színház (Budapest)

David Greig: PRUDENCIA HART KÜLÖNÖS KIVETKEZÉSE

Rendező: Kovács D. Dániel

November 20., szerda

19:00 Jadran Színpad

Belgrádi Drámai Színház

AZ ELEFÁNTEMBER

Rendező: Kokan Mladenović

21:00 Kosztolányi Dezső Színház

Atelier 3+1 (Párizs)

TELIHOLD

Koreográfus: Nagy József

November 21., csütörtök

19:00 Jadran Színpad

Szarajevói Nemzeti Színház

Darvas Benedek – Pintér Béla: PARASZTOPERA

Rendező: Urbán András

21:00 Kosztolányi Dezső Színház

FÜGE Produkció (Budapest)

MILF

Rendező-koreográfus: Gergye Krisztián

November 22., péntek

19:00 és 21:00 Gyermekszínház

Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem

ARITMIA – Kapcsolati baleset Budapest és Vásárhely között Rendező-író: Muhi Zsófia

November 23., szombat

18:00 Kosztolányi Dezső Színház

Újvidéki Színház

1981

Szerző és rendező: Tomi Janežič

November 24., vasárnap

18:00 Kosztolányi Dezső Színház

Belgrádi Drámai Színház

Slobodan Obradović: YANKEE ROSE

Rendező: Miloš Lolić

20:30 Jadran Színpad

Zágrábi Ifjúsági Színház

EICHMANN JERUZSÁLEMBEN

Szerző és rendező: Jernej Lorenci

Az előadásokra jegyek már foglalhatók a ticket@desirefestival.eu oldalon, valamint a 065 543 3203 telefonszámon. Online is lehet jegyet vásárolni a www.kosztolanyi.org/hu/jegyek honlapon.

A Teliholdra és az 1981 című előadásokra 900 dinár, az Aritmiára 600, a többi előadásra pedig 700 dinárba kerülnek a jegyek. Idén visszavezetik a 4+1 csomagot is, tehát aki négy előadásra vásárol belépőt, az ötödikre ingyenjegyet kap.

Fehér Szilvia
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Október 26-ára tervezi a Kosztolányi Dezső Színház társulata évadjának első bemutatóját, melyek címe: Angyalok a lombok között, Csábi Anna rendezésében. Az aktuális témát boncolgató előadás zenéjét Szerda Árpád jegyzi, szereplői pedig Hodik Annabella, Verebes Andrea, Mészáros Gábor, Kucsov Borisz, Ágyas Ádám,...
2024. OKTÓBER 23.
[ 12:32 ]
Elhunyt Sánta Ferenc kétszeres Kossuth-díjas, Liszt Ferenc-díjas hegedűművész, prímás és a Magyar Nemzeti Cigányzenekar művészeti vezetője, a Nemzet Művésze. Ismét gyászol a muzsikustársadalom! Elhunyt ifj. Sánta Ferenc, a Nemzet Művésze, kétszeres Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas hegedűművész barátunk, kollegánk....
2024. OKTÓBER 22.
[ 20:08 ]
Elhunyt Paul Di´Anno, az Iron Maiden egykori frontembere. Az énekes 66 évesen hétfőn halt meg otthonában, az angliai Salisbury-ben. A halálhírt a zenész kiadója, a Conquest Music közölte a család megbízásából. A halál oka egyelőre nem ismeretes, de az énekes hosszú évek óta betegségekkel küszködött, ami miatt...
2024. OKTÓBER 21.
[ 20:12 ]
Beolvasás folyamatban