Magazin
A zentai városnapi rendezvénysorozat programja
Betűméret:             

Kecsenovics Szilvia, Thurzó Lajos Művelődési Oktatási Központ megbízott igazgatója hírportálunknak elmondta, hogy a rendezvénysorozat keretében auguszus 31-én, este hat órától a Zentai Városi Múzeumban kerül sor A Templomdomb a középkorban címet viselő kiállítás megnyitójára, ahol a Felsőhegynél felfedezett Templomdomb régészeti feltárása során talált archeológiai leletekből tekinthetnek meg egy válogatást a látogatók.

Szeptember 5-én csütörtökön és 6-án pénteken a magyarországi Giovani Artisti vonósnégyes vendégszerepel Tisza-parti városban. A magyarországi komolyzenei formáció csütörtökön egy zenés, interaktív gyerekprogram házigazdája lesz, pénteken pedig komolyzenei hangversenyüket tekinthetik meg a zentaiak.

A Zentai Sportcsarnok előtt felállításra kerülő nagyszínpadon a délutáni órákban a zentai hagyományőrző egyesületek mutatkoznak be, őket pedig a zentai M Dance Studio látványos hip hop tánc bemutatója követi az esti órákban pedig könnyűzenei koncertekkel folytatódik a városnapi rendezvénysorozat. Elsőként a zentai rockzenészekből álló Old Skullz formáció lép színpadra, őket pedig a hazai Zana együttes követi. Az együttes a múlt század nyolcvanas éveiben az egykori Nagy-Jugoszlávia egyik népszerű zenekara volt, amely a nevét első, legnépszerűbb énekesnőjéről, Zana Nimaniról kapta. A pénteki estét egy lemezlovas zárja egy Balkan Party-val.

Szeptember 7-én, szombaton a Zentai Magyar Kamaraszínházban rendezik meg a II. ZentArt Könnyűzenei Tehetségkutatót, amiről hírportálunk is korábban beszámolt. A délutáni órákban a Mazsorett Kavalkád, illetve a Flamenco Táncklub látványos felvonulása lesz, valamint színpadra lépnek Merkur – Midnight ügyes táncosai és az Ispiláng néptánc együttes. A Kisszinpadon pedig a Zentai Fúvószenekar lép majd fel. Estefelé bemutatót tart az idén 150 éves fennállását ünneplő Zentai tűzoltó testület is. A kisszínpadon Ágotát és Endrét is meghallgatjuk – mesélte a művelődési központ igazgatója, majd pedig hozzáfűzte, hogy a nagyszínpadon este hét órától az Operettgála veszi kezdetét és sztárvendégként Oszvald Marika is fellép. A hagyományos tűzijáték este 10 órakor kezdődik, ezután pedig Freddie lép fel a nagyszínpadon. Ezt követően a kisszínpad előtt utcabált rendeznek.

Kecsenovics Szilvia elmondta, hogy a városnapi rendezvénysorozat keretében, néhány éves kihagyás után az idén ismét megrendezik a Nemzetközi Hőlégballon Fesztivált és Versenyt.

Az idén tizenhetedik alkalommal megrendezésre kerülő légi találkozó keretében szeptember 6-án és 7-én, a Népkertből rajtolnak majd el a hőlégballonok.

Szeptember 10-én, hétfőn a Kiszsinagóga épületében Recskó Béla, zentai festő Történelmünk néma tanúi című kiállítását is megnyitják.

Az idei városnapi rendezvénysorozat fő támogatói a Tartományi Regionális Fejlesztési, Règióközi Együttműködési és Helyi Önkormányzati titkárság, a JTI Rt., a Pannon RTV, és több helyi jogi személy.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Ár-vai Etelka (*.*.205.245)
2024. SZEPTEMBER 8. [ 15:32 ]

Szeptember 1o-e kedd, nem hétfő.


Tamara Vučić, a szerb elnök felesége Kijevben találkozott a kétszeres Oscar-díjas Michael Douglasszal és fiával, a most zajló First Ladies and Gentlemen negyedik csúcstalálkozóján, amelynek idén Ukrajna ad otthont. A Tanjug híre szerint Douglas érdeklődést mutatott Szerbia iránt, fia pedig kifejezte azon óhaját, hogy a...
2024. SZEPTEMBER 13.
[ 16:39 ]
A Lego elkészítette a 916 lóerős hibrid hipersportkocsi, a McLaren P1 egy speciális változatát, amivel Lando Norris tett pár kört a silverstone-i versenypályán. Az egész autót 342.817 darab Lego Technic elemből rakták össze, ami nem kis munka, és még különleges, rugalmas elemeket is készítettek hozzá, hogy az autó szép,...
2024. SZEPTEMBER 13.
[ 7:41 ]
Égési sérüléseibe belehalt az a kenyai férfi, aki a hónap elején benzinnel leöntötte és felgyújtotta barátnőjét, Rebecca Cheptegei ugandai olimpikon maratonfutót, annak halálát okozva. Dixon Ndiema ugyanabban a nairobi kórházban hunyt el, ahol négy nappal korábban Cheptegei is, miután testének 75 százalékán égési...
2024. SZEPTEMBER 11.
[ 14:14 ]
Beolvasás folyamatban