Magazin
Hatvanhat éves gimnáziumi osztálytalálkozót tartottak Nagybecskereken
Betűméret:             

A nagybecskereki Magyar Gimnázium egykori diákjai, akik 66 éve érettségiztek, már sok éve minden szeptember első szombatján találkoznak egy helyi vendéglőben. A két osztályban összesen 54 diák tanult. Mára már kevesen tudnak megjelenni a találkozón, de ezúttal is hatan fontosnak tartották, hogy részt vegyenek.

A 66 éves osztálytalálkozón tehát részt vett Tóth Margit, Sván Ernő, dr. Várady Tibor, Nagy János, Tóth Árpád és Halupka József.

A találkozó különlegessége amellett, hogy a diákok több mint hat és fél évtized után is összejöttek, az volt, hogy egyik tanárnőjük, a 95 éves Đurić Varga Anna - a nagybecskerekiek körében mindenki Tanárnője - is jelen volt, akinek ugyan megromlott a látása, de lánya elkísérte az összejövetelre.

A találkozó hivatalos részében Sván Ernő, a fő szervező köszöntötte az egybegyűlteket és az osztálytársainak beszámolt arról, hogy kikkel sikerült értekeznie, kik azok, akik szerettek volna, ám nem tudtak eljönni, illetve, hogy voltak olyan osztálytársak, akik nem is kívántak megjelenni ezen az ünnepségen.

A köszöntő után dr. Várady Tibor, nyugalmazott jogászprofesszor kapott szót, aki egy verset írt erre az alkalomra, majd az egykori diákok tanárnője is köszöntötte tanulóit. Utána kötetlen beszélgetéssel folytatódott a találkozó.

Kónya-Kovács Otília
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Balassa Julianna (*.*.80.148)
2024. SZEPTEMBER 11. [ 15:14 ]

Mi, "67 évesek" a kronajárvánnyal leálltunk. Szeretettel köszöntjük kedves osztályfőnökünket és a szintén összetartó-, utánunk induló korosztályt. Láthatnánk azt verset?


A Karmelitában látogatta meg Orbán Viktort Arnold Schwarzenegger, egykori kaliforniai kormányzó, színészlegenda, akit rögtön be is ültettek a kormányfő székébe. A miniszterelnök közösségi oldalain megosztott képre azt a szöveget írták, hogy hamarosan, és az is kiderült, hogy „ez még csak a kezdet!” Nem egészen egy...
2024. SZEPTEMBER 14.
[ 22:51 ]
Tamara Vučić, a szerb elnök felesége Kijevben találkozott a kétszeres Oscar-díjas Michael Douglasszal és fiával, a most zajló First Ladies and Gentlemen negyedik csúcstalálkozóján, amelynek idén Ukrajna ad otthont. A Tanjug híre szerint Douglas érdeklődést mutatott Szerbia iránt, fia pedig kifejezte azon óhaját, hogy a...
2024. SZEPTEMBER 13.
[ 16:39 ]
A Lego elkészítette a 916 lóerős hibrid hipersportkocsi, a McLaren P1 egy speciális változatát, amivel Lando Norris tett pár kört a silverstone-i versenypályán. Az egész autót 342.817 darab Lego Technic elemből rakták össze, ami nem kis munka, és még különleges, rugalmas elemeket is készítettek hozzá, hogy az autó szép,...
2024. SZEPTEMBER 13.
[ 7:41 ]
Beolvasás folyamatban