Magazin
Szerb fegyvercsempészeket fogtak el Bács-Kiskun Vármegyében
Betűméret:             

A bíróság pénteken elrendelte annak a szerb férfinak a letartóztatását, aki ellen a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntette miatt indított nyomozást - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon pénteken.

Azt írták, hogy a férfit a magyar rendőrség által kiadott nemzetközi és európai elfogatóparancs alapján Bosznia-Hercegovinában fogták el, és a kiadatási eljárás lezárta után került sor a letartóztatásra. Közölték, hogy a szerb férfi fiát is elfogták a bosnyák hatóságok, esetében a kiadatási eljárás folyamatban van.

A rendőrség tájékoztatása szerint a két szerb férfi tavaly novemberben jelentkezett belépésre személygépjárművel a tompai közúti határátkelőhelyen.

A beléptetésnél elrendelt tételes ellenőrzés során a rendőrök egy rejtekhelyet találtak, amelyből tíz maroklőfegyver került elő.

A férfiak, akiket akkor tanúként hallgattak ki, azt mondták, hogy az autót kölcsönkapták utazásukhoz, és nem tudtak a titkos rekeszről és annak tartalmáról - idézte fel a történtetek a rendőrség.

Hozzátették, hogy ekkor még nem volt bizonyíték a bűnösségükre, így szabadon engedték őket.

Később a Bács-Kiskun vármegyei nyomozók vizsgálata megállapította, hogy a páros tudott a fegyverekről, azokat szándékosan elrejtve szállította - írta a rendőrség a közleményben. Közölték, hogy a beszerzett bizonyítékok alapján az is kiderült, hogy a lefoglalt lőfegyverek működőképesek, és Magyarországra hozatalukhoz engedélyre van szükség.

A rendőrség tájékoztatása szerint a nyomozás során kiderült az is, hogy a két férfinak volt egy társa, akivel szemben szintén nemzetközi és európai elfogatóparancsot adtak ki, írja az MTI.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Tisza-parti község önkormányzata a Kommunális-lakásgazdálkodási Közvállalattal karöltve az élhetőbb környezet jegyében felszólította a lakosságot, hogy a családi házak tulajdonosai, akik előtt az utcafront rendezetlen, pótolják mulasztásukat és tegyék azt rendbe, mivel ellenkező esetben büntetést is kiszabhatnak...
2024. OKTÓBER 16.
[ 20:16 ]
Nemzetközi kutyakiállítás lesz vasárnap Topolyán, a vásártéren. A szervezők a korábban október 15-vel megszabott nevezési határidőt október 17-ig meghosszabbították. Ma és holnap még lehet tehát kutyákat benevezni. Vasárnap már 18. alkalommal szervezi meg a Topolyai Ebtenyésztők Egyesülete a nemzetközi...
2024. OKTÓBER 16.
[ 14:33 ]
Romániában közel száz, vasúti kocsikon, mozdonyokon szelfiző fiatal lett áramütés áldozata az elmúlt tíz évben, miután túl közel merészkedtek a nagyfeszültségű vasúti felsővezetékekhez – írta kedden a román vasúti vállalat (CNCF) tájékoztatása alapján az Agerpres hírügynökség. A tájékoztatás szerint 2014...
2024. OKTÓBER 15.
[ 16:27 ]
Beolvasás folyamatban