Magazin
Dolly Parton 2 millió dollárral segíti a Helene hurrikán károsultjait
Betűméret:             

Dolly Parton, az amerikai country zene nagyasszonya legalább kétmillió dollárral segíti a Helene hurrikán során fedél nélkül maradtakat. Saját számlájáról egymillió dollárt utal, vállalkozásai és alapítványa még egy milliót dobnak össze. Még nagy slágerét, a Jolene-t is átköltötte a country-zenész.

Több millió dollárral segíti a Helene hurrikán utáni helyreállítást Dolly Parton amerikai country-ikon. Ezt maga a zenész jelentette be otthonában, Tennessee államban pénteken.

Saját személyes számlájáról egymillió dollárt utal a Mountain Ways Foundationnek, egy nonprofit szervezetnek, amely a Helene hurrikán árvízkárosultjainak nyújt azonnali segítséget, de Tennessee-i vállalkozásai – a Dollywood Parks & Resorts, a Dolly Parton’s Stampede és a Pirates Voyage Dinner & Show –, valamint a Dollywood Alapítvány közösen további egymillió dolláros adományt rak össze ugyanerre a célra.

“Szeretném, ha tudnátok, hogy teljes mellszélességgel kiállok mellettetek, mert egyek vagyunk. Szeretlek titeket” – idézte Parton a bejelentésre összegyűlt 250 főnyi hallgatóság előtt mondott szavait a USA Today, amelyet a hvg-hu szemléz. A 78 éves énekes ezután Jolene című örökzöld slágerét énekelte átköltve, a refrénben Jolene helyett Helene-t említve.

Dolly Parton számára a jótékonyság már régóta szívügy, a 80-as évektől sok jótékony célt támogatott. 1996-ban létrehozta a Dollywood Alapítványt. A program keretében minden hónapban ingyen könyveket biztosítanak a gyermekeknek ötéves korukig. Évente körülbelül két és fél millió könyvet osztanak szét így Tennessee államban. 2020-ban 1 millió dollárral támogatta a Vanderbilt Egyetem oltóanyag-kutatásait, amelyek hozzájárultak a Moderna COVID-19 vakcinájának kifejlesztéséhez. 2021-ben a Middle Tennessee-ben pusztító árvíz károsultjainak segített, 2016-ban pedig a tennessee-i erdőtüzek áldozatait támogatta a My People Fund alapítványával.

A hurrikán hatalmas pusztítást végzett az USA keleti és déli részén, 160-nál is több halálos áldozatról tudni eddig, és nem tudni, hogy a tömegek közül, akiknek el kellett hagynia a lakását, hányaknak nem lesz hova visszatérnie.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ognjen Božović ügyvéd, a sértettek családjainak jogi képviselője kijelentette, hogy befejeződött K. K., a belgrádi Ribnikar iskolai kiskorú gyilkos kihallgatása, a következő tárgyalást pedig november 1-jére tűzték ki. Božović a mai tárgyalás után elmondta, hogy az eljárás érzelmileg megrázó volt, és számos...
2024. OKTÓBER 17.
[ 16:14 ]
Egy sofőr életét vesztette, amikor két teherautó ütközött össze frontálisan az ibari főúton a Čačak és Gornji Milanovac közötti szakaszon. A másik sofőr súlyos testi sérüléseket szenvedett. A szemtanúk szerint az egyik kamion egyelőre ismeretlen okokból áttért a szembejövő sávba, ahol frontálisan ütközött a...
2024. OKTÓBER 17.
[ 9:41 ]
A Tisza-parti község önkormányzata a Kommunális-lakásgazdálkodási Közvállalattal karöltve az élhetőbb környezet jegyében felszólította a lakosságot, hogy a családi házak tulajdonosai, akik előtt az utcafront rendezetlen, pótolják mulasztásukat és tegyék azt rendbe, mivel ellenkező esetben büntetést is kiszabhatnak...
2024. OKTÓBER 16.
[ 20:16 ]
Beolvasás folyamatban