Magazin
Helene után Milton: Újabb hurrikán közelít az USA délkeleti részéhez
Betűméret:             

Alig több mint egy hete, szeptember utolsó napjaiban a Helene hurrikán söpört végig a térségen, legkevesebb 225 ember halálát és további százak eltűnését okozva.

A Nemzeti Hurrikánfigyelő központ megerősítette, hogy a Milton vasárnap 1-es kategóriájú hurrikánná erősödött, és emberéleteket veszélyeztethet Florida állam partvidékének egyes részein. A vihar, ami hétfőn délután elérte a 4-es fokozatot, valószínűleg valamikor szerda délután ér partot 190 km/h-s széllel. 51 floridai megyében hirdettek rendkívüli állapotot.

A Milton, az alacsony függőleges széljárás és az extrém magas tengerszint feletti hőmérséklet miatt a a következő napokban folyamatosan és gyorsan erősödik majd.

Alig több mint egy hete, szeptember utolsó napjaiban a Helene hurrikán söpört végig az Egyesült Államok délkeleti felén, legkevesebb 225 ember halálát, és további százak eltűnését okozva.

A vihar okozta áradások városrészeket öntöttek el, otthonokat pusztítottak el Floridában, Georgiában, Dél-Karolinában, Észak-Karolinában, Virginiában és Tennessee-ben is. A térségben még csak nemrég kezdődött meg a kárfelmérés, a helyreállítás, és még tart a kutatás az áldozatok után, és mindeközben már a következő természeti csapásra próbálnak felkészülni, írja a Euronews.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ognjen Božović ügyvéd, a sértettek családjainak jogi képviselője kijelentette, hogy befejeződött K. K., a belgrádi Ribnikar iskolai kiskorú gyilkos kihallgatása, a következő tárgyalást pedig november 1-jére tűzték ki. Božović a mai tárgyalás után elmondta, hogy az eljárás érzelmileg megrázó volt, és számos...
2024. OKTÓBER 17.
[ 16:14 ]
Egy sofőr életét vesztette, amikor két teherautó ütközött össze frontálisan az ibari főúton a Čačak és Gornji Milanovac közötti szakaszon. A másik sofőr súlyos testi sérüléseket szenvedett. A szemtanúk szerint az egyik kamion egyelőre ismeretlen okokból áttért a szembejövő sávba, ahol frontálisan ütközött a...
2024. OKTÓBER 17.
[ 9:41 ]
A Tisza-parti község önkormányzata a Kommunális-lakásgazdálkodási Közvállalattal karöltve az élhetőbb környezet jegyében felszólította a lakosságot, hogy a családi házak tulajdonosai, akik előtt az utcafront rendezetlen, pótolják mulasztásukat és tegyék azt rendbe, mivel ellenkező esetben büntetést is kiszabhatnak...
2024. OKTÓBER 16.
[ 20:16 ]
Beolvasás folyamatban