Magyarország
EP: Biztosan nem ül az ECR-frakcióba a Fidesz
Betűméret:             

Felvették az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) frakciójába a szélsőségesen magyarellenes Románok Egyesüléséért Szövetséget (AUR) – derül ki Kocsis Máté Facebookon, szerdán közzétett bejegyzéséből.

A Fidesz frakcióvezetője szerint szó sem lehet arról, hogy a Fidesz ilyen párttal üljön egy frakcióban az Európai Parlamentben, az kizárt. Ezzel eldőlni látszik, hogy a Fidesz nem lesz a Giorgia Meloni olasz miniszterelnök vezette vezette pártszövetség tagja, noha az elmúlt napokban több találgatás is megjelent a kérdéssel kapcsolatban - írja a Világgazdaság.

Az Euronews híre szerint viszont Meloni nemet mondott Orbánnak a Fidesz csatlakozási szándékára az ECR EP-frakciójához. A jobboldali EP-frakció több pártja is elzárkózik a Fidesz csatlakozásától, így a cseh, a belga, a finn és a svéd tagszervezetek.

Az ECR a harmadik legnagyobb pártcsalád az Európai Parlamentben, hivatalos weboldala szerint 17 országból 19 párt 69 EP-képviselőjét tömöríti. Saját magát centrista jobboldaliként definiálja.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Kőműves Zoltán
2024. JÚNIUS 26. [ 14:49 ]

Retorikájuk alapján a Szuverenisták alakulófélben lévő frakciójában lenne a helyük, valójában azonban álnemzetiek, így tehát sehova, az ID-be sem fogadják be őket. Megmaradtak balliberálisoknak és lényegében ők is a globalistákat szolgálják (ld. a szolgalelkűségük szülte putinofil viselkedésüket a külpolitikájukban, amely nem illeszthető össze a hazafiassággal). Végképp leégették magukat.


Béla68
2024. JÚNIUS 26. [ 8:49 ]

Yoga11, és hála az európai vezetők többségének, jó úton haladunk, hogy a 3. sem sikerüljön.


Yoga11
2024. JÚNIUS 25. [ 19:49 ]

Kezd @Érett ifjú ... Előbb elfoglalják Brüsszelt, és naggyá teszik Európát. Magyarország a béke szigete marad! Ez a terv.


olvasó
2024. JÚNIUS 25. [ 16:43 ]

Elszigetelődés.


Érett Ifjú
2024. JÚNIUS 24. [ 12:11 ]

Kezd beérni a narancs.


Karcsi Karcsi
2024. JÚNIUS 22. [ 19:21 ]

Sajnos, hogy nincs egy frakcióban sem a Fidesz evvel vajmi keveset tud eléni az EP-ben...


Az előzetes adatok szerint 2024 májusában 6284 gyermek született, és 9501 ember halt meg; 2023 májusához képest a születések száma 11, a halálozásoké 6,2 százalékkal csökkent, míg a házasságkötéseké 1,2 százalékkal nőtt - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön az MTI-vel. A közlemény...
2024. JÚNIUS 27.
[ 8:56 ]
"Nonszensz vádat fogalmazott meg" Antony Blinken, az Egyesült Államok külügyminisztere Magyarországgal szemben - írta a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán. Szijjártó Péter bejegyzése szerint Antony Blinken most a vallásszabadság kapcsán fogalmazott meg kritikát Magyarországgal...
2024. JÚNIUS 27.
[ 8:49 ]
Franciaország is támogatja a magyar EU-elnökség programját, amelynek középpontjában az európai gazdaság megerősítése áll - közölte a magyar miniszterelnök szerdán Párizsban, miután Emmanuel Macron francia elnökkel tárgyalt. Orbán Viktor a találkozó után a közmédiának adott interjújában emlékeztetett, európai...
2024. JÚNIUS 26.
[ 17:31 ]
Beolvasás folyamatban