Magyarország
Adorján Béla lett a Jobbik elnöke
Betűméret:             

Adorján Bélát választották - egyedüli jelöltként, a leadott szavazatok 91 százalékával - a Jobbik-Konzervatívok elnökévé a párt szombati budapesti kongresszusán, írja az MTI.

A tisztséget Adorján Bélán kívül Potocskáné Kőrösi Anita eddigi elnökhelyettes pályázta meg, de ő nem gyűjtötte össze a jelöltté váláshoz szükséges számú ajánlást. Gyöngyösi Márton eddigi elnök, aki a június 9-i európai parlamenti és önkormányzati választások éjszakáján még azt jelezte, tervei szerint újra versenybe száll az elnöki posztért, végül nem nyújtotta be az induláshoz szükséges szándéknyilatkozatot.

A megválasztását követő sajtótájékoztatón az új pártelnök - aki a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei közgyűlés tagja, Vásárosnamény önkormányzatának képviselője, népi iparművész - azt hangsúlyozta: a tisztújítás során olyan időszakban hozott felelős döntést a tagság, amikor a legfőbb feladat a stabilitás megteremtése és a párt visszavezetése a néhány éve elhagyott útra.

Adorján Béla szerint ez azt jelenti, hogy a Jobbik ismét az emberek mindennapi problémáival foglalkozik, határozott válaszokat adva a felmerülő kérdésekre, megerősítve a tagsággal való kapcsolatot, újraépítve a párt iránti bizalmat.

Az eseményen az is elhangzott: elnökhelyettessé a kongresszus - szintén egyedüli indulóként - Brenner Koloman országgyűlési képviselőt választotta. Továbbra is a Jobbik alelnöke marad Ander Balázs, Lukács László György, Z. Kárpát Dániel (mindhárman parlamenti képviselők) és Kvárik Anita, bekerült az elnökségbe Kesztyűs Attila és Révi Attila.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Röviddel a vasárnapi bécsi aláírást követően megindult az európai jobboldali pártok csatlakozása a formálódó Patrióták Európáért (Patriots for Europe) szövetséghez; a portugál Chega elnöke bejelentette: része kíván lenni a szuverenista erők összefogásának - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök...
2024. JÚLIUS 1.
[ 13:47 ]
Munkaszüneti nap a mai a magyarországi egészségügyi dolgozóknak. Július 1-jén tartják ugyanis a Semmelweis-napot. Mint a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) tudatta: zárva lesznek a háziorvosi rendelők, a fogorvosi rendelők, a szakorvosi rendelők, a védőnői tanácsadók, a gyógyszertárak. Az...
2024. JÚLIUS 1.
[ 9:48 ]
Új korszak kezdődik - jelentette ki a Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Bécsben, ahol új európai politikai együttműködést jelentettek be Herbert Kickllel, az Osztrák Szabadságpárt elnökével, valamint Andrej Babiš korábbi cseh kormányfővel, az ANO párt elnökével. Orbán Viktor a Bécsben tartott sajtókonferencián azt...
2024. JÚNIUS 30.
[ 12:11 ]
Beolvasás folyamatban