Magyarország
Szijjártó Péter: A brüsszeli hazugsággyár lendületét sem a tények, sem a nyár nem törték meg
Betűméret:             

A brüsszeli hazugsággyár lendületét sem a tények, sem a nyár nem törték meg és jól láthatóan a folyamatos kudarcok sem zavarják meg a működését - közölte a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter a közösségi oldalán azt írta, hogy a brüsszeli hazugsággyár először "befürdött a békemisszió támadásával" azok után, hogy Orbán Viktor miniszterelnök kijevi, moszkvai, pekingi és floridai útjait követően tárgyalt egymással az amerikai és az orosz hadügyminiszter, a svájci és az orosz külügyminiszter, az amerikai és a kínai külügyminiszter, az olasz miniszterelnök és az ukrán külügyminiszter Pekingbe utaztak, Ukrajna elnöke pedig felhívta Donald Trump volt amerikai elnököt.

A tárcavezető hangsúlyozta, hogy Brüsszel szintén lelepleződött az ukránok által elrendelt olajtranzit-tilalom ügyében, hiszen képtelenek leplezni lelkesedésüket az ukrán intézkedés iránt, melynek nyomán két uniós tagország is - köztük Magyarország - súlyos energiaellátási kockázatokkal szembesül.

A két kudarcot követően a brüsszeliták előálltak egy újabb hazugsággal azt állítva, hogy Magyarország orosz és belarusz kémeket enged az Európai Unióba - tette hozzá Szijjártó Péter.

"A balti államok képviselőinek már világosan elmagyaráztuk, hogy ez miért szemenszedett hazugság, de úgy látszik a tények nemcsak őket, hanem Manfred Webert sem zavarják. Az EPP elnöke messze földön ismert súlyos hungarofóbiájáról, ő vérig van sértődve a magyarokra, nem tudja feldolgozni, hogy nem lehetett az Európai Bizottság elnöke és jól láthatóan frusztrálja a valódi jobboldali pártoknak a vártnál is erősebb szövetsége az Európai Parlamentben" - fogalmazott a tárcavezető.

Szijjártó Péter szerint nyilván azt Manfred Weber is tudja - hiszen nagy szakértője az európai ügyeknek -, hogy minden uniós tagország maga folytatja le a harmadik országbeli állampolgárok tartózkodási, munkavállalási és vízumügyeikhez fűződő eljárásokat.

"Magyarországon ezek az eljárások szigorúak, átfogók és abszolút a nemzetbiztonsági érdekeket helyezik előtérbe. Kíváncsian várjuk, hogy miután a harmadik hazugság ügyében is megbuktak, negyedjére mivel állnak majd elő a brüsszeliek, a baltiak vagy éppen a hungarofób Manfred Weber" - írta a tárcavezető. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Érett Ifjú (*.*.184.120)
2024. AUGUSZTUS 10. [ 18:34 ]

A színfalak mögött a diplomáciai kontaktusok folyamatosak volta és ezt még Orbán kirándulásai sem szakították meg, tehát mondhatjuk, hogy semmi értelme sem volt a magamutogatáson kívül. A balti államok képviselői bizony átláttak a szitán, nem vették be a sereghajtó ország tárcavezetőjének az öntömjénezését. Weber lépett Soros helyére, csak azt várom mikor jelenik meg az óriásplakátokon is. A határőrizeti szervek munkájának szigorát pedig igencsak megtapasztalják a vajdasági magyarok. 8 - 10 órás várakozás után néha már túlzottnak is érezzük. Ezek után nem csodálkoznék, ha befejeződne a határkerítés építése az országhatár teljes hosszán, csak a többit a határkanális másik oldalán építik fel.


Karcsi Karcsi (*.*.106.156)
2024. AUGUSZTUS 9. [ 19:53 ]

Mo.-n a negyedeves GDP -0,2%. Szoval nincs gazdasagi novekedes. Mig a kormany bekepartisaggal es Brusszellel elfoglalasaval foglalkozik, az emberek egyre rosszabbul elnek.


Az EU békeprojekt, és most háború van Európában. De nem lehet figyelmen kívül hagyni sem a háborút, sem a migrációt – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Olaszországban, az 50. alkalommal megrendezett Európai Ház - Ambrosetti fórumon, a Comói-tó melletti Cernobbióban, ahol az üzleti élet, az ipar vezető...
2024. SZEPTEMBER 6.
[ 17:52 ]
A magyar kormány nem oroszbarát, hanem magyarbarát és békepárti: azt nézi, hogy mi Magyarország érdeke, és mit kell tennie azért, hogy az ne sérüljön - mondta Gál Kinga, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportjának elnöke, a Patrióták Európáért frakció első alelnöke az Indexnek adott, pénteken megjelent...
2024. SZEPTEMBER 6.
[ 15:52 ]
Magyarország mindent megtesz a soros európai uniós elnökség alatt a bővítés felgyorsítása érdekében, és minden támogatást megad ahhoz is, hogy Moldova minél hamarabb csatlakozhasson a közösséghez - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Kisinyovban. A tárcavezető a moldovai...
2024. SZEPTEMBER 6.
[ 11:37 ]
Beolvasás folyamatban