Magyarország
Az Európai Parlament háborúpárti többsége újabb fronton indított támadást a békepárti magyar kormánnyal szemben
Betűméret:             

Az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsága (LIBE) ma délután meghallgatást tart a magyar Nemzeti Kártya Programról, mindezt úgy, hogy a Magyarország Kormányának tájékoztatási szándékát visszautasította. Bóka János európai ügyekért felelős miniszter ezért Brüsszelbe utazott, hogy nemzetközi sajtótájékoztatón ismertesse a tényeket, melyek bizonyítják: a program nem jelent biztonsági kockázatot a schengeni övezetre nézve. Gál Kinga, a Fidesz-KDNP képviselőcsoportjának elnöke, a Patrióták képviselőcsoportjának első alelnöke kiemelte: a Patrióták kiemelten fontosnak tartják, hogy tények és ne politikai vádaskodás alapján folytassanak vitát az Európai Parlamentben. Hozzátette: „Az európai baloldal, az Európai Néppárttal az élen, a valóság ismerete nélkül vádaskodik. Mindez a Magyarország elleni brüsszeli politikai hangulatkeltés egy újabb fejezete". László András, a Fidesz-KDNP EP-képviselője, a LIBE bizottság tagja aláhúzta: "a mai ülés napirendjének kialakítása újra világosan mutatja, hogy Brüsszel háborúpárti többsége a tények figyelembevétele helyett pusztán újabb politikai támadásokra törekszik a békepárti magyar kormánnyal szemben".

Az Európai Parlament háborúpárti többsége szerint a magyar Nemzeti Kártya Program orosz és fehérorosz állampolgárokra történő kiterjesztése veszélyezteti az EU biztonságát. Bóka János európai ügyekért felelős miniszter cáfolta ezt az állítást, ugyanis a programban résztvevő állampolgároknak továbbra is szigorú ellenőrzéseken kell átesniük.

A miniszter hangsúlyozta: „a program bevezetése óta csupán tíz orosz és négy belorusz állampolgár kapott Nemzeti Kártyát, miközben Európa-szerte több mint 720 ezer orosz és 85 ezer belorusz állampolgár tartózkodik.” Hozzátette: „Magyarországon csupán az Unióban élő orosz és fehérorosz állampolgárok 1 százaléka él, ezért a hazánk ellen agitáló háborúpárti baloldalnak inkább a többi európai tagállamot kellene vizsgálnia”.

Gál Kinga szerint a LIBE Bizottságban hamis vádak alapján szerveznek meghallgatást, ahova éppen csak magyar kormány képviselőjét nem hívták meg. „Világosan látszik, hogy egyáltalán nem érdeklik őket a tények és a számok. Miért is érdekelné őket, hiszen egyértelmű, hogy hazugságokról és politikai hangulatkeltésről van szó” - fejtette ki Gál. Hozzátette: a mai napon e-mailben minden EP-képviselő részletes összefoglalót kapott a Programról, valamint megkapták a magyar kormány Európai Bizottságnak küldött hivatalos válaszát is.

László András határozottan elutasította a háborúpárti politikusok és a nyugati média vádaskodását. "Árulkodó jel, hogy tényekre a képviselők nem kíváncsiak, a magyar minisztertől kérdezni nem szeretnének a LIBE Bizottságban. A Nemzeti Kártya Programról szóló vitát azért tűzte napirendre a LIBE Bizottság, hogy tovább habosítsák a Magyarország ellen indított politikai támadást” - olvasható a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának sajtóközleményében.

Az Európai Parlament háborúpárti többsége újabb fronton indított támadást a békepárti magyar kormány ellen. Az Európai Parlament LIBE Bizottsága ma délután meghallgatást tart a magyar Nemzeti kártya programról úgy, hogy közben nem engedik felszólalni a magyar kormány képviselőjét.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével hétfőn kora reggel a BM Nemzeti Veszélyhelyzet-kezelési Központban ülést tartott az árvízvédelmi operatív törzs - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. Meghallgatták a védekezésben érintett valamennyi állami szerv vezetőjének jelentését. A...
2024. SZEPTEMBER 16.
[ 9:35 ]
Több vármegye megkeresésére elrendeltem katonák kivezénylését árvízvédelmi munkálatokra - jelentette be a honvédelmi miniszter vasárnap a Facebook-oldalán. Szalay-Bobrovniczky Kristóf azt írta, hogy az MH Klapka György 1. Páncélosdandár, a Területvédelmi Erők, a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest...
2024. SZEPTEMBER 15.
[ 18:22 ]
Nem indulnak Ausztriába vonatok Magyarországról, az osztrák vasúttársaság (ÖBB) tájékoztatása szerint, vasárnap 18 órától várhatóan hétfő éjfélig az ÖBB leállítja a vasúti közlekedést Hegyeshalom és Bécs között is, a vonatok pótlására pedig nincs lehetőség - közölte a Mávinform vasárnap az MTI-vel. A...
2024. SZEPTEMBER 15.
[ 18:20 ]
Beolvasás folyamatban