Magyarország
Orbán Viktor vezetésével ülést tartott az árvízvédelmi operatív törzs
Betűméret:             

Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével hétfőn kora reggel a BM Nemzeti Veszélyhelyzet-kezelési Központban ülést tartott az árvízvédelmi operatív törzs - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Meghallgatták a védekezésben érintett valamennyi állami szerv vezetőjének jelentését. A helyzetértékelést követően a vezetők meghatározták az azonnal végrehajtandó feladatokat, valamint jóváhagyták a következő napokra vonatkozó árvízi védekezési terveket.

Orbán Viktor megállapította: a védekezéshez szükséges személyi, technikai és anyagi erőforrások rendelkezésre állnak - mondta Havasi Bertalan.

Más hír szerint a rendkívüli időjárási helyzet és a Magyarországot sújtó árvíz miatt minden nemzetközi kötelezettségét elhalasztja a miniszterelnök. Orbán Viktor döntését az X-en tette közzé hétfőn.

Úton vannak a lánctalpas kétéltű járművek Szentesről Pilismarótra - közölte Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter Facebook-oldalán hétfőn. A miniszter azt írta: a Magyar Honvédség számos eszközzel részt vesz az árvízvédelemben.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Semmilyen megbízást nem kapott a magyar kormánytól az a Budapesten működő cég, a BAC Consulting Kft., amely a Hezbollah fegyveresei által használt, kedden Libanon-szerte felrobbantott személyi hívókat gyárthatta – közölte a magyar kormány a 24.hu-val. Magyarországon vállalkozási szabadság van. Az említett cég a magyar...
2024. SZEPTEMBER 18.
[ 16:36 ]
A Hezbollah libanoni terrorszervezet tagjai által használt csipogók kedden délután szinte teljesen egyszerre robbantak fel, egy feltehetően izraeli támadásban. A tajvani Gold Apollo nevű cég közlése szerint Magyarországon gyártották azokat a csipogókat, amikből több ezer szinte teljesen egyszerre robbant fel Libanonban és...
2024. SZEPTEMBER 18.
[ 16:25 ]
Az Európai Bizottság megkezdi levonni a Magyarországnak szánt esedékes uniós kifizetésekből az EU bírósága által az országra kiszabott 200 millió eurós bírságot, miután a magyar kormány a határidőig nem fizette be az összeget - jelentette be a bizottság szóvivője szerdán. A bíróság által június 13-án kirótt,...
2024. SZEPTEMBER 18.
[ 16:04 ]
Beolvasás folyamatban