Magyarország
Karácsony Gergely: Budapest felkészült az árhullám tetőzésére
Betűméret:             

Csütörtökre a szakemberek elkészülnek a földgáttal a Rómain, épül a mobilgát a Dagálynál, homokzsákokkal védik a Margitszigetet, biztosítják az ívóvízellátást mindenkinek - írta a főpolgármester szerda hajnalban a Facebook-oldalán.

Karácsony Gergely arról is beszámolt, hogy stabil a szennyvízelvezetés és a szennyvíztisztítás a városban, a közlekedésben több, gyakran kényelmetlen, de szükségszerű változás szolgálja a budapestiek biztonságát és az árvízi védekezést.

Összesen 43 árvízi kaput zártak le a kollégák, mintegy 1700 méter hosszan, 6 ezer köbméter agyag felhasználásával készül az ideiglenes gát. A Margitszigeten naponta 1500 köbméter homokot és 150 ezer zsákot használunk, a keletkező szennyvizet idáig 30 szivattyú bevetésével kezelték - ismertette a főpolgármester.

Közölte azt is, hogy szerda reggel a BKV megkezdi a homokzsákok felhalmozását a Batthyány téri metróállomásnál, így is lehet olyan helyzet, amikor a metrónak ezt az állomást ki kell majd hagynia. Szerdától lezárják a H5-ös HÉV alagúti szakaszát, ezért a HÉV a Batthyány tér helyett csak a Margit híd budai hídfőjéig, a felszínen kialakított ideiglenes végállomásig jár.

A Budapest Közút Zrt. felkészült a Clark Ádám téri gyalogos és kerékpáros aluljáró lezárására, és csütörtöktől le kell zárni a Margitsziget Árpád híd felöli bejáróját is.

Szerdán a Belügyminisztériumban kezdődik az operatív törzs ülése. Ott arról tud beszámolni a kormány képviselőinek - írta Karácsony Gergely -, hogy Budapest megtette és ezután is teszi a dolgát higgadtan, szakszerűen.

A főpolgármester bejegyzésében megköszönte a védekezésben részt vevők munkáját, a budapestiek megértését.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

2024. október 1-jétől Krausz Ferenc Nobel-díjas fizikus professzor tudománypolitikai főtanácsadóként erősíti a magyar tudományos életet, miután elfogadta Hankó Balázs kultúráért és innovációért felelős miniszter felkérését – tájékoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) az MTI-t. Krausz új...
2024. SZEPTEMBER 18.
[ 21:52 ]
Az illegális migráció megfékezése érdekében drasztikus lépésekre van szükség, ezért Magyarország, csatlakozva Hollandiához, mentességet fog kérni az európai uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól - jelentette be az európai uniós ügyekért felelős miniszter Strasbourgban szerdán. Bóka János...
2024. SZEPTEMBER 18.
[ 21:27 ]
Magyarország vonatkozásában nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot az úgynevezett "csipogó-ügy" - közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán a Facebook-oldalán a kormánynak az üggyel kapcsolatos álláspontját ismertetve. Kovács Zoltán azt...
2024. SZEPTEMBER 18.
[ 18:47 ]
Beolvasás folyamatban