Magyarország
Magyarországon gyárthatták a Libanonban több ezer embert megsebesítő csipogókat
Betűméret:             

A Hezbollah libanoni terrorszervezet tagjai által használt csipogók kedden délután szinte teljesen egyszerre robbantak fel, egy feltehetően izraeli támadásban.

A tajvani Gold Apollo nevű cég közlése szerint Magyarországon gyártották azokat a csipogókat, amikből több ezer szinte teljesen egyszerre robbant fel Libanonban és Szíriában, egy feltehetően a Hezbollah libanoni terrorszervezet ellen végrehajtott izraeli támadásban – írta az AP amerikai hírügynökség. A cég közlése szerint három éve kötöttek megállapodást a BAC Consulting Kft. nevű céggel, ami használhatta márkanevüket egyes régiókban, de „a termékek designja és gyártása kizárólag a BAC felelőssége volt”.

Libanonban és Szíriában kilenc ember – köztük egy nyolcéves kislány – meghalt, és majdnem háromezren sebesültek meg kedden, amikor délután fél négy körül egymás után kezdtek el felrobbani a csipogók. A csipogók nagy részét Hezbollah tagok használták, de egyelőre nem lehet tudni, hogy olyanok is használták-e a csipogókat, akik nem tagjai a fegyveres csoportnak.

A BAC Consulting Kft. a honlapja alapján egy tanácsadócég, ami a legkülönfélébb projekteken dolgozik – írta a Telex. A cég honlapja szerdán már nem volt elérhető. A Telex cikke szerint a cégadatok szerint két éve van üzleti tevékenysége, tavaly 210 millió forintos árbevétele és 13 millió forintos profitja volt. A tevékenységei között minden ott van a lapkiadástól az olajgyártásig, a tulajdonosának pedig nincs másik cége, írja az rtl.hu.

A cég székhelye, több más vállalkozással együtt, a zuglói Szőnyi úton van – írta a 24.hu. A lap cikke szerint a nyilvános cégadatok szerint a társaság ügyvezető-tulajdonosa a 49 éves Bársony-Arcidiacono Cristiana Rosaria, akinek hivatalos lakcíme egy újpesti panelház nyolcadik emeleti lakásában van. A Linkedin-profilján azt írja, hogy 2019 óta vezeti a BAC Consultingot, amelynek – legalábbis magyarországi – megalapítása 2022-ben történt.

Bársony-Arcidiacono a 24.hu cikke szerint szakértőként dolgozott az Európai Bizottságnak, az UNESCO-nak, vagyis az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének és a Nemzetközi Atomenergia-ügynökségnek is. Az NBC-nek szerdán arról beszélt a 444.hu szerint, hogy „nem én gyártom a csipogókat. Én csak a közvetítő vagyok. Azt hiszem, félreértették a dolgot.”

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Magyarország vonatkozásában nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot az úgynevezett "csipogó-ügy" - közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán a Facebook-oldalán a kormánynak az üggyel kapcsolatos álláspontját ismertetve. Kovács Zoltán azt...
2024. SZEPTEMBER 18.
[ 18:47 ]
Napjainkban hajtóvadászat folyik a migrációt elutasító politikusokkal és kormányokkal szemben, ennek része a határ védelme miatt Magyarországra kirótt gigabírság és a Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettesre kért hatéves börtönbüntetés is - szögezte le a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és...
2024. SZEPTEMBER 18.
[ 17:03 ]
Semmilyen megbízást nem kapott a magyar kormánytól az a Budapesten működő cég, a BAC Consulting Kft., amely a Hezbollah fegyveresei által használt, kedden Libanon-szerte felrobbantott személyi hívókat gyárthatta – közölte a magyar kormány a 24.hu-val. Magyarországon vállalkozási szabadság van. Az említett cég a magyar...
2024. SZEPTEMBER 18.
[ 16:36 ]
Beolvasás folyamatban