Magyarország
Kovács Zoltán: Nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot a "csipogó-ügy"
Betűméret:             

Magyarország vonatkozásában nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot az úgynevezett "csipogó-ügy" - közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán a Facebook-oldalán a kormánynak az üggyel kapcsolatos álláspontját ismertetve.

Kovács Zoltán azt írta, a magyar hatóságok meggyőződtek arról, hogy az érintett cég egy kereskedő-közvetítő cég, nincs magyarországi gyártó- és telephelye, a bejelentett címen egy fő cégvezetője van, a hivatkozott eszközök pedig sohasem jártak Magyarországon.

A további vizsgálatok során a magyar nemzetbiztonsági szolgálatok valamennyi érintett nemzetközi partnerszolgálattal és társszervezettel együttműködnek - hangsúlyozta közösségi oldalán az államtitkár.

Kedden kilencen meghaltak és csaknem háromezren megsebesültek Libanonban, miután a Hezbollah siíta milícia által megrendelt mintegy ötezer személyhívó készülékek egyszerre detonálódtak.

Noha a szóban forgó készülékek a rajta feltüntetett logó alapján a tajvani székhelyű Gold Apollo cég termékei, a vállalat szerdán azt közölte, hogy az AP924-es típusú személyhívókat egy budapesti székhelyű cég, a márkanév használatára licenszengedéllyel rendelkező BAC Consulting Kft. gyártja és értékesíti. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Napjainkban hajtóvadászat folyik a migrációt elutasító politikusokkal és kormányokkal szemben, ennek része a határ védelme miatt Magyarországra kirótt gigabírság és a Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettesre kért hatéves börtönbüntetés is - szögezte le a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és...
2024. SZEPTEMBER 18.
[ 17:03 ]
Semmilyen megbízást nem kapott a magyar kormánytól az a Budapesten működő cég, a BAC Consulting Kft., amely a Hezbollah fegyveresei által használt, kedden Libanon-szerte felrobbantott személyi hívókat gyárthatta – közölte a magyar kormány a 24.hu-val. Magyarországon vállalkozási szabadság van. Az említett cég a magyar...
2024. SZEPTEMBER 18.
[ 16:36 ]
A Hezbollah libanoni terrorszervezet tagjai által használt csipogók kedden délután szinte teljesen egyszerre robbantak fel, egy feltehetően izraeli támadásban. A tajvani Gold Apollo nevű cég közlése szerint Magyarországon gyártották azokat a csipogókat, amikből több ezer szinte teljesen egyszerre robbant fel Libanonban és...
2024. SZEPTEMBER 18.
[ 16:25 ]
Beolvasás folyamatban