Magyarország
Bóka János: Magyarország mentességet kér az uniós migrációs szabályok alkalmazása alól
Betűméret:             

Az illegális migráció megfékezése érdekében drasztikus lépésekre van szükség, ezért Magyarország, csatlakozva Hollandiához, mentességet fog kérni az európai uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól - jelentette be az európai uniós ügyekért felelős miniszter Strasbourgban szerdán.

Bóka János magyar újságíróknak nyilatkozva közölte, a magyar kormány tájékoztatást kapott arról, hogy Hollandia kormánya bejelentette: kérni fogják, hogy Hollandia mentességet kaphasson az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, írja az MTI.

A magyar kormány is úgy látja, hogy az illegális migráció megfékezése érdekében drasztikus lépésekre van szükség, ezért a magyar kormány hasonló kezdeményezést kíván tenni - közölte a tárcavezető, majd bejelentette: Magyarország is mentességet kér az európai uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, amennyiben azt az uniós alapszerződés módosítása lehetővé teszi.

"Az ehhez szükséges jogi és adminisztratív lépéseket megtesszük. Magyarország természetesen elkötelezett tagja a schengeni térségnek, és a jövőben is az marad" - tette hozzá nyilatkozatában Bóka János.

A holland kormány szerdán nyújtott be hivatalos kérelmet az Európai Bizottsághoz annak érdekében, hogy kimaradhasson a 2026-ban életbe lépő új menekültügyi és migrációs paktumból.

Marjolein Faber holland migrációs ügyekkel foglalkozó miniszter, a brüsszeli végrehajtó testületnek címzett levelében azt írta, hogy az új holland kormány "drasztikusan" csökkenteni akarja a Hollandiába irányuló migrációt, "hogy továbbra is teljesíteni tudja alkotmányos kötelezettségeit: a lakhatás, az egészségügyi ellátás és az oktatás biztosítását".

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Napjainkban hajtóvadászat folyik a migrációt elutasító politikusokkal és kormányokkal szemben, ennek része a határ védelme miatt Magyarországra kirótt gigabírság és a Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettesre kért hatéves börtönbüntetés is - szögezte le a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és...
2024. SZEPTEMBER 18.
[ 17:03 ]
Semmilyen megbízást nem kapott a magyar kormánytól az a Budapesten működő cég, a BAC Consulting Kft., amely a Hezbollah fegyveresei által használt, kedden Libanon-szerte felrobbantott személyi hívókat gyárthatta – közölte a magyar kormány a 24.hu-val. Magyarországon vállalkozási szabadság van. Az említett cég a magyar...
2024. SZEPTEMBER 18.
[ 16:36 ]
A Hezbollah libanoni terrorszervezet tagjai által használt csipogók kedden délután szinte teljesen egyszerre robbantak fel, egy feltehetően izraeli támadásban. A tajvani Gold Apollo nevű cég közlése szerint Magyarországon gyártották azokat a csipogókat, amikből több ezer szinte teljesen egyszerre robbant fel Libanonban és...
2024. SZEPTEMBER 18.
[ 16:25 ]
Beolvasás folyamatban