Magyarország
A tömegtüntetésre készülő Magyar Péter már péntek este kiragasztotta a 16 pontos követeléslistáját az MTVA-nál
Betűméret:             

Szombaton, október 5-én az MTVA székháza elé hívta tüntetni a híveit Magyar Péter, aki már péntek este ellátogatott a helyszínre, s kiragasztotta a közmédia épületére a 16 pontját, azt követelve, hogy holnap élő adásban is felolvashassa azokat.

M1: az MTVA hírműsoraiban beszámol a székháza előtti demonstrációról, és továbbra is várja műsoraiba az ellenzéki pártok képviselőit

Magyar Péter az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió vendége volt szeptember 26-án élő adásban, most mégis azért tüntet, hogy élő adásban szerepeljen. A politikus 16 pontos követelést is közzé tett. "A hírműsorainkban természetesen beszámolunk a rendezvényről és továbbra is hívjuk műsorainkba az ellenzéki pártok képviselőit, így Magyar Pétert is" - hangzott el az M1 aktuális csatorna déli híradójában szombaton.

Magyar Péter erőszakos akcióval fenyegetőzik szombati "nyílt levélnek" titulált írásában. Miközben ebben élő közvetítést követel, felemlegeti a 2006-os erőszakos eseményeket, amelyek a Szabadság téren zajlottak a televízió akkori székházánál.

A köztelevízió azokra a kifogásokra válaszolva, amely szerint nem biztosít lehetőséget az ellenzéki pártoknak, köztük a Magyar Péter által vezetett Tisza Pártnak a szereplésre, hangsúlyozta: szeptember 12. óta hat élő adásba hívták meg a politikust, illetve pártja képviselőjét, ebből egyet fogadott el.

A híradóban ismertették, Magyar Péter 16 pontos követelését tartalmazza a nyílt levél, amely szerinte a közmédia valódi közszolgálati médiává alakításáról szól.

Egyebek mellett szerepel benne a vezérigazgató, továbbá a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH)vezetőinek lemondása, de visszaállítaná a közmédia feletti politikai felügyeletet is és követeli a sajtó-helyreigazítási szabályok módosítását, idézi az MTI.

Magyar Péter beleavatkozna a műsorstruktúrába is, amikor követeli a késő esti kínai és orosz híradók valamint az Egyperces híradók megszűntetését, ám a német és az angol nyelvű híradókról nem ír - hangzott el.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A mostani háborús stratégiáját az Európai Uniónak meg kell változtatnia, helyette a béke stratégiájára szükséges váltani. Tűzszünet, béketárgyalások – jelentette ki Orbán Viktor kormányfő Brüsszelben a Patrióták Európáért pártcsoport EU-csúcs előtti egyeztetésére érkezve csütörtökön. Orbán Viktor, a nap...
2024. OKTÓBER 17.
[ 12:25 ]
Csütörtök hajnalban elhunyt Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke. Életének 85. évében elhunyt Kozma Imre atya, katolikus pap, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke, a Betegápoló Irgalmasrend korábbi magyarországi vezetője. A hírt a Szeretetszolgálat csütörtök kora reggel...
2024. OKTÓBER 17.
[ 8:44 ]
A Patrióták Európáért képviselőcsoportja igen komoly jelentőséggel bír az Európai Parlamentben, és a frakción belül is kiemelt jelentősége van a Fidesz és a francia Nemzeti Tömörülés együttműködésének - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Párizsban. A Külgazdasági és...
2024. OKTÓBER 16.
[ 16:14 ]
Beolvasás folyamatban