Magyarország
Orbán Viktor: A Balkán integrációja nélkül Európa sosem lesz teljes
Betűméret:             

A Balkán integrációja nélkül Európa sosem lesz teljes, ezért a soros magyar uniós elnökség összehívta az Európai Unió és a Nyugat-Balkán csúcstalálkozóját - mondta Orbán Viktor miniszterelnök Strasbourgban, az Európai Parlament keddi plenáris ülése után tartott, nemzetközi sajtótájékoztatóján.

Orbán Viktor a magyar elnökség programpontjai között jelölte meg az uniós védelempolitikát és a technológiai bázis megerősítését, hozzátéve: erről is tárgyalnak november 7-én Budapesten.

A tárgyalások következő tervezett pontjaként a bővítéspolitikát említette, majd hangsúlyozta, a Balkán integrációja nélkül Európa sosem lesz teljes.

Húsz éve ígértük meg a nyugat-balkáni országoknak, hogy fel fogjuk venni őket, ideje lenne ezt beváltani

- figyelmeztetett, hozzátéve, hogy a magyar elnökség összehívta az EU és a Nyugat-Balkán csúcstalálkozóját is.

Leszögezte, hogy a bővítésnek érdemalapúnak kell lennie, megjegyezte ugyanakkor, hogy

Szerbia nélkül semmilyen bővítés nem lesz sikeres, a Nyugat-Balkán országait Szerbia nélkül nem lehet integrálni.

Hozzáfűzte, a magyar elnökség a mezőgazdaságról is beszél. Célként azt emelte ki, hogy versenyképes, válságálló és gazdabarát európai mezőgazdaságot tudjanak teremteni.

Ha a magyar elnökség pontjait megvalósítjuk, akkor jelszava is valóra válik: Make Europe Great Again (Tegyük ismét naggyá Európát) - közölte Orbán Viktor az MTI híre szerint.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A mostani háborús stratégiáját az Európai Uniónak meg kell változtatnia, helyette a béke stratégiájára szükséges váltani. Tűzszünet, béketárgyalások – jelentette ki Orbán Viktor kormányfő Brüsszelben a Patrióták Európáért pártcsoport EU-csúcs előtti egyeztetésére érkezve csütörtökön. Orbán Viktor, a nap...
2024. OKTÓBER 17.
[ 12:25 ]
Csütörtök hajnalban elhunyt Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke. Életének 85. évében elhunyt Kozma Imre atya, katolikus pap, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke, a Betegápoló Irgalmasrend korábbi magyarországi vezetője. A hírt a Szeretetszolgálat csütörtök kora reggel...
2024. OKTÓBER 17.
[ 8:44 ]
A Patrióták Európáért képviselőcsoportja igen komoly jelentőséggel bír az Európai Parlamentben, és a frakción belül is kiemelt jelentősége van a Fidesz és a francia Nemzeti Tömörülés együttműködésének - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Párizsban. A Külgazdasági és...
2024. OKTÓBER 16.
[ 16:14 ]
Beolvasás folyamatban