Magyarország
Orbán Viktor: Mi, magyarok, csak akkor maradhatunk meg, ha megéljük kultúránkat és hagyományainkat
Betűméret:             

Európa mai helyzetében mi, magyarok, csak akkor maradhatunk meg, ha megéljük kultúránkat és hagyományainkat - mondta a miniszterelnök csütörtökön a Néprajzi Múzeum állandó kiállításának megnyitóján.

Orbán Viktor hangsúlyozta: ha egy nemzet elveszíti népi kultúráját, akkor elveszíti a képességét, hogy megítélje, mi a jó és mi a rossz, összezavarodik, nem tudja mi az, ami a kárára és mi az, ami a hasznára van.

"És akkor jönnek a zavaros eszmék, a fonákjára fordított igazságok, abszurd okoskodások, hogy például a család nem egy férfi és egy nő életközössége, hanem ötletszerű konfigurációk végtelen változata. Hogy a sokszínűség akkor is érték, ha bűnözést és terrort szül, vagy, hogy békében élhessünk, ezért folytatnunk kell egy reménytelen háborút" - fogalmazott. Hozzátette: hosszan sorolhatná még a "bosszantó és beteg agyszüleményeket".

Azt mondta, "adjunk hálát a Jóistennek", hogy nálunk még helyükön vannak a dolgok, még működik a józan ész, és fennáll a rend, ami a népi kultúrából átszivárog a mai életünkbe.

A Néprajzi Múzeum állandó kiállítását "újabb őrhelynek" nevezte, és hangsúlyozta: ezzel a magyarságot megtartó rendet erősítik. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Magyarország felelősségteljesen szolgálja Európát és polgárait - hangsúlyozta Sulyok Tamás köztársasági elnök az Arraiolos-csoport tanácskozását követő sajtótájékoztatón pénteken Krakkóban. Magyarországot és Lengyelországot évezredes történelmi kapcsolat fűzi össze - mondta a köztársasági elnök, kiemelve:...
2024. OKTÓBER 11.
[ 17:51 ]
Az Európai Bizottság és az Európai Néppárt vezetője, Ursula von der Leyen és Manfred Weber meg akarja buktatni a szuverenista magyar kormányt, és a helyére egy brüsszelita kormányt akar ültetni – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Beavatkoznak...
2024. OKTÓBER 11.
[ 10:10 ]
Háborús időket él a világ, mi magyarok azonban békében akarunk élni. A békéhez korszerű fegyverek, megbízható hadiipar és elkötelezett hazafiak kellenek – hangsúlyozta ünnepi beszédében a honvédelmi miniszter csütörtökön, Balatonszőlősön. Szalay-Bobrovniczky Kristóf a száz éve alapított jutasi altisztképző és...
2024. OKTÓBER 10.
[ 12:03 ]
Beolvasás folyamatban