Média
Jaj, Istenem!: Miért rúgták ki az RTV újságíróját?
Betűméret:             

A Vajdasági Rádió és Televízió (RTV) szakszervezetei arra kérték a tartományi közszolgálati tájékoztatás vezetőségét, hogy ne adjanak felmondást Zorana Nikoletić újságírónak a Dnevnik hírműsor keretében június 17-én, az időjárás-előrejelzés során elkövetett hibája miatt.

Június 17-én Zorana Nikoletić az időjárás-előrejelzést ismertette, amikor a mondat közepén abbahagyta, és csak annyit mondott: "Jaj, Istenem!" – és ezt követően az adás megszakadt.

Az Önálló Szakszervezet, a Szakmai Szakszervezet és a Független Szakszervezet szerint az időjárás-előrejelzéssel megbízott újságírónő hibázott többször is, és figyelmetlenségből nem jó felvétel került adásba, írja a 021.rs hírportál.

"Az adás előtt sem a szerkesztő, sem az újságírónő, sem a műsor szerkesztője, sem mások, a megvalósításban résztvevő személyek nem ellenőrizték a felvételt, így a hibás felvétel került adásba. Ez nem az első, sem az utolsó ilyen eset, és még csak nem is egyedülálló" – közölték a szakszervezetek.

Hozzátették, hogy az ideiglenes és alkalmi munkáról szóló szerződés felmondása túl szigorú büntetés ebben az esetben. Szerintük mindezt egy rossz gyakorlat teszi lehetővé, amely évek óta jellemző erre a médiaházra.

Goran Karadžić, a RTV igazgatója ugyanakkor azt nyilatkozta a Danasnak, hogy a szerződés felmondása vezetői döntés volt, és szerinte a szakszervezetek sem tájékozódtak megfelelően, ugyanis a felmondás alapját nem a munkaszerződés határozta meg. Megítélése szerint egy ilyen hiba elég az elbocsátáshoz.

"Abszolút. Ez nem hiba, hanem hanyagság" - nyilatkozta Karadžić a Danasnak.

A szakszervezetek felvetették a kérdést, vajon ha az újságírónőnek határozatlan időre szólna a szerződése, akkor hogyan alakult volna a helyzete? Adott esetben a büntetés más formája, bérlevonás vagy ehhez hasonló lett volna indokolt, vélik a szakszervezetek.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Megjelent a legújabb HÉT NAP 16 oldalas RTV-MELLÉKLETTEL! A HÉT NAP AZ INTERNETEN: www.hetnap.rs TÁJÉKOZÓDJON, MŰVELŐDJÖN ÉS JÁTSSZON A HÉT NAPPAL! — Jövő héten indul nyereményjátékunk E heti, 26. számunk tartalmából kiemeljük: * Nem a mi hibánk?! Szakáll Laura heti jegyzete * A bolygónk...
2024. JÚNIUS 25.
[ 16:28 ]
Nemcsak a szárazság, az alacsony felvásárlási árak, hanem a vaddisznók okozta kár is sújtja az idén a gazdákat – Kétszáz liternyi eső hiányzik az észak-bácskai földnek – Tómó Margaréta riportja A jókat „levadásszák” Az óbecsei Szőke Zita teljes sportösztöndíjat nyert az athensi Ohio Egyetemre –...
2024. JÚNIUS 19.
[ 8:37 ]
Megjelent a legújabb HÉT NAP 16 oldalas RTV-MELLÉKLETTEL! A HÉT NAP AZ INTERNETEN: www.hetnap.rs E heti, 25. számunk tartalmából kiemeljük: * A sport örömei. Hodolik Boglárka heti jegyzete * VILÁGKÉP: Békefeltétel vagy ultimátum? Putyin ismertette Moszkva békejavaslatát * Munkácsy-kiállítás és Múzeumok...
2024. JÚNIUS 18.
[ 13:06 ]
Beolvasás folyamatban