Média
Dink Gruhonjić újságíró és tanár megkapta Weimar város emberi jogi díját
Betűméret:             

Dinko Gruhonjić újvidéki újságíró és egyetemi tanár a németországi Weimar város emberi jogi díjának idei nyertese, jelentette be a Társaság a Fenyegetett Népekért és a Riporterek Határok Nélkül szervezet.

„Nagy örömmel üdvözöljük Weimar városának azon döntését, hogy a 30. jubileumi Emberi Jogi Díjat Dinko Gruhonjić újságírónak és egyetemi tanárnak ítéli oda”, áll a közleményben.

Mint fogalmaztak, a militáns nacionalizmus térnyeréséről és a szerbiai háborús bűnök dicsőítéséről szóló független és kritikus beszámolói miatt Dinko Gruhonjić „rágalmazások és halálos fenyegetések célpontja volt és maradt is”.

Hozzátették azt is, hogy Szerbiában évek óta egyre nagyobb nyomás nehezedik a sajtó- és a szólásszabadságra.

Dinko Gruhonjić elmondta, hogy a díj hatalmas érzelmi és emberi jelentőséggel bír számára, de a családja számára is.

„Ez mély elismerése az emberi jogok előmozdítása, a harcos etnonacionalista ideológiák elleni küzdelem és a népek közötti megbékélés előmozdítása terén végzett újságírói és tudományos munkámnak a posztjugoszláv térségben”, fogalmazott Gruhonjić.

Hozzátette: a díj segít abban, hogy ezen az úton haladjon, annak ellenére, hogy egyre nagyobb fenyegetésekkel kell szembenéznie mindazoknak, akik Szerbiában az emberi értékekért harcolnak, írja a NDNV.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Vajdasági Rádió és Televízió (RTV) szakszervezetei arra kérték a tartományi közszolgálati tájékoztatás vezetőségét, hogy ne adjanak felmondást Zorana Nikoletić újságírónak a Dnevnik hírműsor keretében június 17-én, az időjárás-előrejelzés során elkövetett hibája miatt. Június 17-én Zorana Nikoletić az...
2024. JÚNIUS 24.
[ 11:52 ]
Nemcsak a szárazság, az alacsony felvásárlási árak, hanem a vaddisznók okozta kár is sújtja az idén a gazdákat – Kétszáz liternyi eső hiányzik az észak-bácskai földnek – Tómó Margaréta riportja A jókat „levadásszák” Az óbecsei Szőke Zita teljes sportösztöndíjat nyert az athensi Ohio Egyetemre –...
2024. JÚNIUS 19.
[ 8:37 ]
Megjelent a legújabb HÉT NAP 16 oldalas RTV-MELLÉKLETTEL! A HÉT NAP AZ INTERNETEN: www.hetnap.rs E heti, 25. számunk tartalmából kiemeljük: * A sport örömei. Hodolik Boglárka heti jegyzete * VILÁGKÉP: Békefeltétel vagy ultimátum? Putyin ismertette Moszkva békejavaslatát * Munkácsy-kiállítás és Múzeumok...
2024. JÚNIUS 18.
[ 13:06 ]
Beolvasás folyamatban