Média
Meghalt a Reuters biztonsági tanácsadója, két újságíró megsérült az ukrajnai Kramatorszkban
Betűméret:             

Ryan Evans, a Reuters hírügynökség ukrajnai háborúról tudósító csapatának tagja életét vesztette, és két Reuters újságíró megsérült, amikor támadás érte a szállodát az ukrajnai Kramatorszk városában – közölte vasárnap a hírügynökség. Evans, aki biztonsági tanácsadóként dolgozott a hírügynökségnél, egy rakétacsapás következtében halt meg, miután az a Hotel Sapphire szállodát érte, ahol egy hatfős csapat tagjaként tartózkodott szombaton – áll a Reuters közleményében.

A hírügynökség két újságíróját kórházban ápolják; egyikük súlyosan megsérült – tették hozzá. „Sürgősen próbálunk további információkat szerezni a támadásról, beleértve a kramatorszki hatóságokkal való együttműködést is, és támogatjuk kollégáinkat és családjaikat” – mondta a Reuters. Evans, aki korábban brit katona volt, 2022 óta dolgozott a Reutersnél, és világszerte, köztük Ukrajnában, Izraelben és a párizsi olimpián is tanácsokkal látta el az újságírókat a biztonság terén. 38 éves volt. „Legmélyebb részvétünket és gondolatainkat küldjük Ryan családjának és szeretteinek. Ryan számos újságírónknak segített a világ különböző eseményeiről tudósítani; nagyon fog hiányozni nekünk” – írják közleményükben.

A hírügynökség közölte, hogy a csapat másik három tagja, akik a támadás idején a szállodában tartózkodtak, biztonságban vannak.

Az ügyben megszólalt Volodimir Zelenszkij elnök is, aki szerint a szállodát egy orosz Iszkander rakéta találta el, egy ballisztikus rakéta, amely akár 500 km távolságra is képes csapást mérni.

„Egy hétköznapi városi szállodát semmisített meg az orosz Iszkander” – mondta vasárnapi esti beszédében, hozzátéve, hogy a támadás „teljesen szándékos, átgondolt volt... Őszinte részvétemet fejezem ki a családnak és a barátoknak."

Az orosz védelmi minisztérium nem reagált a megkeresésre. A Reuters nem tudta független forrásból ellenőrizni, hogy a szállodát eltaláló rakétát Oroszország lőtte-e ki, illetve hogy szándékosan célozták-e meg azt az épületet.

A Donyeck tartományi regionális ügyészség egy korábbi Telegram-bejegyzésében azt írta, hogy egy brit állampolgár holttestét találták meg egy kramatorszki szállodaépület romjai között. A szálloda „megsemmisült” helyi idő szerint szombaton este „valószínűleg egy Iszkander-M rakétával mért csapás által” – áll a bejegyzésben. Az ügyészség előzetes nyomozást indított a támadás ügyében.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Megjelent a legújabb HÉT NAP 16 oldalas RTV-MELLÉKLETTEL! A HÉT NAP AZ INTERNETEN: www.hetnap.rs KÜLDHETIK A NYEREMÉNYSZELVÉNYEKET! E heti, 37. számunk tartalmából kiemeljük: * Megkönnyebbülés. Szakáll Laura heti jegyzete * VILÁGKÉP: Musk Trump mellett. Elon Musk szerint a civilizáció a tét *...
2024. SZEPTEMBER 10.
[ 22:39 ]
Elkezdődött! Itt az újabb iskolaév, megjelent a Jó Pajtás legújabb száma, amelyben nyári élményekkel feltöltődve nézünk szembe a tanév kihívásaival. Hadaró Ancsi tollából kiderül, miként éli meg a szünidő végét és a suli kezdetét. Mit jelent bölcsnek lenni? Eztfilózdki! című rovatunkban az idei tanévben is olyan...
2024. SZEPTEMBER 4.
[ 16:07 ]
A Csukás Meserádió már az első napokban bizonyította, hogy jelentős igény van a meséken alapuló minőségi tartalmakra, amelyek összekötik a generációkat és erősítik a családi köteléket. A rádió alkalmazását 24 óra alatt mintegy ötezren töltötték le, weboldalát pedig az elmúlt napokban több mint 20 ezren...
2024. SZEPTEMBER 4.
[ 11:00 ]
Beolvasás folyamatban