Média
Sikeresen rajtolt a Csukás Meserádió: már az első nap több ezer hallgatót megmozgatott
Betűméret:             

A Csukás Meserádió már az első napokban bizonyította, hogy jelentős igény van a meséken alapuló minőségi tartalmakra, amelyek összekötik a generációkat és erősítik a családi köteléket. A rádió alkalmazását 24 óra alatt mintegy ötezren töltötték le, weboldalát pedig az elmúlt napokban több mint 20 ezren látogatták meg.

Szeptember 1-jén indult útjára a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és kétszeres József Attila-díjas költőről, íróról, Csukás Istvánról elnevezett rádiócsatorna.

A közmédia online meserádiója iránt már az indulás első napján hatalmas érdeklődést mutatott a közönség. A rádió applikációját mintegy ötezren töltötték le iOS és Android platformokra mindössze 24 óra alatt, a mediaklikk.hu/csukas aloldalt három nap alatt mintegy 20 ezernél látogató kereste fel. Az adatok egyértelműen mutatják, milyen nagy szükség volt egy olyan felületre, amely a meséken keresztül hozza közelebb egymáshoz a családokat.

A legelső hallgatottsági adatok is azt jelzik, hogy a Csukás Meserádió hamar megtalálta helyét a családok mindennapjaiban. Az Antenna Hungária adatai szerint a rádió indulásának napján a legnépszerűbb idősáv a vasárnapi ebéd- és pihenőidő volt, hétköznapokon pedig a lefekvés előtti, esti meseidő alatt, különösen 20 és 21 óra között hallgatták a legtöbben a csatornát.

Gévai Csilla, a rádió főszerkesztője az M1 Ma reggel című műsorában elmondta, hogy a Csukás Meserádió hiánypótló kezdeményezésként indult, amely egyszerre biztosít lehetőséget a mesés edukációra és az együtt töltött családi pillanatok megélésére. A rádió különlegessége, hogy válogat az MTVA Archívumában található mesékből is, így az idősebbek megoszthatják gyermekeikkel, unokáikkal saját gyerekkori emlékeiket.

Gubik Petra Junior Prima-, Petőfi Zenei- és Honthy Hanna-díjas előadóművész, a rádió csatornahangja szintén az M1 vendégeként kiemelte, hogy a közmédia új online rádiójának repertoárja rendkívül változatos, hiszen a mesék mellett mondókák, énekek, készségfejlesztő- és ismeretterjesztő anyagok is hallhatók.

„A legfontosabb, hogy tudatosítsuk, a hallgatott mesének milyen fontos szerepe van a gyermekek fejlődésében. A mesehallgatással ugyanis gyarapodik a képzelőerő, gazdagodik szókincs és új ismeretekre is szert lehet tenni”

– hangsúlyozta az előadó.

A Csukás Meserádió nemcsak hallgatói élményt nyújt, hanem aktívan ösztönzi a gyermeki fantázia kibontakozását is, amelyet egy szeptember 30-ig tartó pályázattal támogatnak. A részletek a rádió Médiaklikk-oldalán találhatók.

A Csukás Meserádió a www.csukasmeseradio.hu oldalon hallgatható, illetve iOS és Google Play áruházban ingyenesen letölthető applikáción keresztül is elérhető.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ki ellenőrzi, és mi alapján határozható meg, hogy az adott víz alkalmas-e a fürdőzésre, vagy sem? Kérdéseinkre a vizek állapotáról dr. Zorica Mamužić Kukić, a Szabadkai Közegészségügyi Intézet higiéniai osztályának vezetője válaszolt. – Tómó Margaréta riportja Pontosan tudjuk, kik vagytok ti A...
2024. SZEPTEMBER 11.
[ 10:31 ]
Megjelent a legújabb HÉT NAP 16 oldalas RTV-MELLÉKLETTEL! A HÉT NAP AZ INTERNETEN: www.hetnap.rs KÜLDHETIK A NYEREMÉNYSZELVÉNYEKET! E heti, 37. számunk tartalmából kiemeljük: * Megkönnyebbülés. Szakáll Laura heti jegyzete * VILÁGKÉP: Musk Trump mellett. Elon Musk szerint a civilizáció a tét *...
2024. SZEPTEMBER 10.
[ 22:39 ]
Elkezdődött! Itt az újabb iskolaév, megjelent a Jó Pajtás legújabb száma, amelyben nyári élményekkel feltöltődve nézünk szembe a tanév kihívásaival. Hadaró Ancsi tollából kiderül, miként éli meg a szünidő végét és a suli kezdetét. Mit jelent bölcsnek lenni? Eztfilózdki! című rovatunkban az idei tanévben is olyan...
2024. SZEPTEMBER 4.
[ 16:07 ]
Beolvasás folyamatban