Média
Jó Pajtás (október 24.): Vízesésekről és krokodilokról
Betűméret:             

A Jó Pajtás legújabb számából megtudhatod, hogyan alakulnak ki a vízesések, melyek a világ legnagyobb vízesései, és hogy melyik zuhatag hangja emlékeztet mennydörgésre.

Volt már olyan, hogy találkoztál egy figyelemfelkeltő címmel az interneten, de végül kiderült, hogy nem valós? – Eztfilózdki! című rovatunkban olyan trükköket találsz, amelyek segítenek abban, hogy hogyan szörfölj okosan az interneten.

A Mizújsban ovlashatsz arról, hogyan zajlott Óbecsén a gyermekhét, miért volt izgalmas a szabadkai Sakktivity, milyen volt a topolyai kukoricanapi rendezvény.

A tudományos rovatból többek között kiderül: a Föld felszínének mekkora részét borítja víz, melyik a Föld legmélyebb pontja az óceánban, hány elemet tartalmaz a periódusos rendszer.

A krokodilok a Föld egyik legősibb és legveszélyesebb ragadozói. – Élő természet című rovatunkban e nagy testű hüllők világát ismerheted meg.

A Tiniturmixban érdekes tippeket találsz ahhoz, hogyan újítsd fel a szobád. A Zsibongóból megtudhatod, mennyire vagy döntésképes.

A Kaleidoszkópból kiderül: mi az origami, hogyan készül a papír, miért olyan népszerű a papírsárkány.

Ezen a héten is olvasd el a vicceket, a Bizalmas sorokat, az Iránytűt, de fejtsd meg a keresztrejtvényt és a fejtörőket is.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Jó Pajtás legújabb számából megtudhatod: hogyan változott a szem ábrázolása az évszázadok folyamán? Miért különleges a fekete szín? Mi az optikai művészet? A Mizújsban olvashatsz óbecsei, szabadkai és újvidéki hírekről, és arról, hogy mik a legújabb trendek az iskolában. Milyen a világ legcsendesebb szobája?...
2024. OKTÓBER 16.
[ 12:30 ]
Hiánypótló vállalkozásba kezdett a péterrévei Falunkért Ifjúsági Csoport: leromboltemlekmuvek.hu néven egy olyan weboldalt indított, amelyen olyan régi emlékműveket gyűjtenek össze és őriznek meg az utókor számára, amelyeket leromboltak ugyan, de történelmi és kulturális jelentőségük továbbra is fontos. A kutatást...
2024. OKTÓBER 16.
[ 11:43 ]
Megjelent a legújabb HÉT NAP 16 oldalas RTV-MELLÉKLETTEL! A HÉT NAP AZ INTERNETEN: www.hetnap.rs E heti, 42. számunk tartalmából kiemeljük: * A gyüttmönt. Martinek Imre heti jegyzete * VILÁGKÉP: Az atomfegyver nélküli világért. A Nihon Hidankjo mozgalom Nobel-békedíja * Semmi sem az, aminek látszik....
2024. OKTÓBER 15.
[ 14:12 ]
Beolvasás folyamatban