Sport
HOSSZÚTÁVFUTÁS: Az év első napján ismét futottak Magyarkanizsán a maratonfutók
Betűméret:             

Jóformán még ki sem pihenték az újévvárás fáradalmait, a Magyarkanizsai Maratonfutók egyesületének tagjai ma délután kilencedik alkalommal is megtartották hagyományos, évkezdő futásukat a város alatti töltésen.

Hajas Tibor, a csapat kiemelkedő tagja elmondta, hogy ez az esemény valójában egy kötetlen, beszélgetéssel tarkított, laza futás, amit nem elsősorban edzési, mint inkább hagyományőrzési céllal szerveznek meg minden év január elsején.

„Ahogyan máskor, ezúttal is mintegy 14-15 futó jött el a városi strandnál kijelölt rajthoz, ahonnan a töltés betoncsíkján futunk el a középiskola tangazdaságáig, majd vissza, a töltés másik végén lévő folyami vámházig, onnan pedig a rajhelyhez, ami nagyjából 6 kilométernyi távot jelent számunkra. A laza, inkább poroszkáló futás közben lehetőségünk lesz beszélgetni a szilveszterezésről és minden másról, ami az utóbbi időben történt velünk, hisz versenyek híján a téli időszakban legfeljebb egy-egy edzés alkalmával futunk össze. A táv megtétele természetesen nem kötelező, mindenki annyit és úgy teljesít, ahogyan ereje van hozzá. Az időjárás ideálisnak mondható, szinte sapka meg kesztyű sem kell, annyira szép az idő, a hőmérséklet 7 fok” - válaszolta kérdésünkre Hajas Tibor még a rajt előtt.

A tíztagú csapat 14 óra 3 perckor rajtolt el, néhányan, akik elkéstek, utólag csatlakoztak hozzájuk. Féltávnál többen kiálltak, úgy ítélték meg, hogy az év első napjára, szilveszteri buli után néhány órával ennyi nekik elég.

A magyarkanizsai hosszútávfutók télen sem állnak le az edzésekkel. Naponta vagy a munkától függően minden másnap megteszik a maguknak kijelölt távokat, hogy minél jobban felkészüljenek a kora tavasszal kezdődő versenyidényre, amely nagy valószínűség szerint Kecskeméten indul. Azt a bordányi futóverseny követi, majd a Baja – Zombor közötti ultramaraton következik. Ezeken a nemzetközi versenyeken nem csak a tisztességes helytállásra, hanem a minél jobb eredmények elérésére is törekednek a magyarkanizsai maratonfutók.

Rekreációs sportesemény nélkül az év második napja sem marad, hisz kedden 10 órakor a Wienerbeger-Tondach cserépgyár elől elrajtol az ugyancsak hagyományos Magyarkanizsa-Martonos-Magyarkanizsa, gyalogtúra is. Az oda-vissza mintegy 22-23 kilométeres túrán a Természetjáró Egyesület mintegy 50-60 tagjának részvételére számítanak.

Bödő Sándor

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Világos Adriana országos bajnok - illusztráció
2024. JÚLIUS 1.
[ 21:58 ]
A világbajnoki ezüstérmes francia labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte a belga csapatot a németországi Európa-bajnokság hétfői nyolcaddöntőjében, Düsseldorfban. Az első félidőben meddő volt a franciák mezőfölénye, hiába kísérleteztek sokkal többet, veszélyt sem ők, sem a belgák nem jelentettek ellenfelük...
2024. JÚLIUS 1.
[ 20:19 ]
A spanyol labdarúgó-válogatott hátrányból fordítva 4-1-re legyőzte Georgia együttesét a németországi Európa-bajnokság vasárnapi nyolcaddöntőjében. Luis de la Fuente csapata óriási fölényben játszott a mérkőzésen, ám Le Normand öngóljával Georgia szerzett vezetést. A spanyolok a félidőig egyenlítettek, a...
2024. JÚNIUS 30.
[ 23:49 ]
Amikor már mindenki elkönyvelhette Anglia kiesését, jött Bellingham ollózása, majd Kane fejese Szlovákia ellen. Az angol labdarúgó-válogatott hosszabbítás után 2-1-re legyőzte a szlovák csapatot a németországi Európa-bajnokság vasárnapi nyolcaddöntőjében. A legutóbbi kontinensviadalon döntős angolok a második...
2024. JÚNIUS 30.
[ 21:14 ]
Beolvasás folyamatban