Sport
Együtt az egészségért Magyarkanizsán is 
Betűméret:             

Magyarkanizsára látogatott pénteken Kormányos László, a Tartományi Ifjúsági és Sporttitkárság sporttal megbízott segédtitkára. Nebojša Rakić polgármester helyettessel és Barát Zsolt sporttal megbízott polgármesteri tanácsnokkal a Bro’s Gym Sportegyesületben megtekintette azt a lépcsőzőgépet, amit tartományi támogatással szereztek be az Együtt az egészségért projekt keretében az edzőterem tulajdonosai.

Próbáljuk megtalálni azokat a helyeket, ahol nagy számban jönnek össze fiatalok, s megteremteni a lehetőségeket, hogy mindenki számára elérhető legyen a sportolási lehetőség, nyilatkozta Kormányos László.

- Ez az elv vezérelte a döntést, s sikerült is a titkárságunknak elfogadtatnia azt a gondolatot, hogy úgymond történjen egy ilyen lépés a tömegsport fejlesztése terén is. Újvidéken szinte minden sarkon komoly felszereltségű termek vannak, a kisebb településeken viszont ez már nagy dolognak számít. Természetesen ez többletköltséget jelent a számunkra, s az általunk biztosított eszköz csak részben járult hozzá ehhez a megvásárolt géphez.

Nebojša Rakić magyarkanizsai polgármester helyettes szerint is fontos a tömegsport lehetőségének a fejlesztése a városban.

- Örömmel jöttem ma ide, ebbe a nemrégen alapított edzőterembe Kormányos László kíséretében. Örülök, hogy a támogatással további sikeres munkára, ötletek megvalósítására tudjuk motiválni a két fiatal tulajdonost. A lépcsőgép 420 ezer dinárba került, s az összeg felét biztosította a tartományi titkárság. Polgármester helyettesként azt mondhatom, hogy az önkormányzat számára nagyon fontos az ilyen projektek megvalósulása, hisz nálunk mindig fókuszban vannak a fiatalok. Most is nagyon sok fiatal sportolót láthatunk itt, illetve magánszemélyt. Remélem, hogy az elkövetkező időszakban lehetőségünk lesz arra, hogy a községi költségvetésből is segíthetjük a fiúkat, hogy az edzőterem még tovább fejlődhessen.

Pálfi Krisztián és Harmat Szebasztián a két tulajdonos. Krisztián 7 éves kora óta sportol, s már középiskolás korában arról álmodozott, hogy egyszer edzőtermet nyit. Szebasztiánnal együtt járt általános iskolába Törökkanizsán, s amikor már huszonévesen ismét találkoztak, elmesélte neki az ötletét, hogy mit szólna hozzá, ha közösen valósítanák azt meg. Kiderült, hogy Szebasztiánnak is ez volt az álma, s később sikerült megnyitniuk a termet.

- A fiataloktól a nyugdíjasokig mindenkit szeretettel várunk. A gépeket úgy válogattuk össze, hogy azok minden korosztály igényeinek megfelelnek. Gondoltunk a fogyatékkal élő gyerekekre is. Keddenként szervezünk nekik csoportos edzéseket - magyarázza Szebasztián.

- Pályáztunk a tartományhoz egy programmal. Ennek a célja, hogy népszerűsítsük a sportot, nemcsak a községen belül, szívesen várunk máshonnan érkezőket is. Azt akarjuk tudatosítani az emberekben, hogy napi egy óra edzés csupán 6 százalékát teszi ki a napunknak, de nagyon fontos a mozgás a számunkra. A program keretében egy lépcsőgépre pályáztunk, s köszönve a titkárságnak ezt sikerült is beszereznünk - mondta Krisztián.

Szebasztiánt a sporteszközök rövid bemutatására kértük. Elmondta, hogy a kardiogépektől kezdve az erőnléti berendezésekig, a kézisúlyzókon át a futópadig minden megvan. Funkcionális edzéseket is lehet végezni immár, hogy ezt a gépet most megkapták.

A fiúk szerint nem kell megijedni a konditermektől. Sokan attól tartanak, hogy már túl idősek, nincs még gyakorlatuk, rosszul csinálnak majd valamit, s a többiek észreveszik ezt. Szerintük bátornak kell lenni. Különben is kettejükkel együtt négy személyi edző segíti, hogy mindenki a leghatékonyabban végezhesse az edzéseket. Tanácsokat tudnak adni arra vonatkozóan is, hogy milyen étrendet állítson össze magának az ember, mivel valójában úgy a leghatásosabb az edzés.

Az edzőterem legjobb cégére pedig a két tulajdonos, akiken látszik, hogy nemcsak beszélnek a sportról, hanem mindketten edzenek is. Most 30 évesek. Krisztián 7 évesen kezdett el kajakozni, amit 16 évig csinált, s közben ment a konditermi edzés is. Szebasztián ugyancsak 6-7 évesen kezdett el karatézni, amit 8 évig tudott űzni. Utána focizott. Mint mondják, soha nem késő elkezdeni. S már másfél hónap edzés után is láthatóak lesznek az első jelek. Fogyni kezd az ember, s közben izmot is épít, s kitartó munkával egy formás és egészséges testhez juthat. Mindenkinek szeretnének segíteni, hogy álmaikat megvalósíthassák, mondják.

Németh Ernő
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Világos Adriana országos bajnok - illusztráció
2024. JÚLIUS 1.
[ 21:58 ]
A spanyol labdarúgó-válogatott hátrányból fordítva 4-1-re legyőzte Georgia együttesét a németországi Európa-bajnokság vasárnapi nyolcaddöntőjében. Luis de la Fuente csapata óriási fölényben játszott a mérkőzésen, ám Le Normand öngóljával Georgia szerzett vezetést. A spanyolok a félidőig egyenlítettek, a...
2024. JÚNIUS 30.
[ 23:49 ]
Amikor már mindenki elkönyvelhette Anglia kiesését, jött Bellingham ollózása, majd Kane fejese Szlovákia ellen. Az angol labdarúgó-válogatott hosszabbítás után 2-1-re legyőzte a szlovák csapatot a németországi Európa-bajnokság vasárnapi nyolcaddöntőjében. A legutóbbi kontinensviadalon döntős angolok a második...
2024. JÚNIUS 30.
[ 21:14 ]
George Russell, a Mercedes brit pilótája nyerte a Forma-1-es Osztrák Nagydíj vasárnapi futamát. A 71 körös viadalt sokáig magabiztosan vezette a címvédő Max Verstappen, ám a Red Bull holland pilótája legnagyobb riválisával, a brit Lando Norrisszal (McLaren) ütközött, amit Russell kihasznált és megszerezte pályafutása...
2024. JÚNIUS 30.
[ 17:39 ]
Beolvasás folyamatban