Sport
EURO-2024: A dánok legyőzésével negyeddöntős a házigazda német csapat
Betűméret:             

A házigazda német válogatott 2-0-ra legyőzte a dán csapatot a labdarúgó Európa-bajnokság szombaton Dortmundban játszott és vihar miatt csaknem fél órára félbeszakított nyolcaddöntőjében, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé.

A magyar válogatottat is felvonultató A csoport győztese nagyot csatázott a riválissal, a találkozón a németektől kettő, a dán együttestől egy gólt vettek el videobírós ellenőrzés után. A második félidőben Kai Havertz büntetőből, Jamal Musiala pedig akcióból volt eredményes, utóbbi a Nationalelf történetének legfiatalabb gólszerzője lett a kontinenstornák egyenes kieséses szakaszát tekintve. Németország a 2016-os Eb óta először jutott a legjobb nyolc közé világbajnokságon vagy kontinensviadalon.

A házigazda válogatott a Spanyolország-Georgia nyolcaddöntő továbbjutójával találkozik a nyolc között jövő pénteken Stuttgartban.

Eredmény, nyolcaddöntő:
Németország-Dánia 2-0 (0-0)
---------------------------
Dortmund, Signal Iduna Park, 61 612 néző, v.: Oliver (angol)

gólszerzők: Havertz (53.), Musiala (68.)

sárga lap: Andersen (57.), Maehle (60.)

Németország:

------------
Neuer - Kimmich, Rüdiger, Schlotterbeck, Raum (Henrichs, 80.) - Andrich (Can, 65.), Kroos - Sané (Anton, 88.), Gündogan (Füllkrug, 65.), Musiala (Wirtz, 81.) - Havertz

Dánia:

------
Schmeichel - Andersen, Vestergaard, Christensen (Bruun Larsen, 81.) - Bah (Kristiansen, 82.), Delaney (Norgaard, 69.), Hojbjerg, Maehle - Skov Olsen (Poulsen, 69.), Hojlund (Wind, 81.), Eriksen

II. félidő:

-----------

53. perc: Andersen kezezése miatt videobírós ellenőrzés után tizenegyeshez jutottak a németek, a büntetőt pedig Havertz értékesítette magabiztosan (1-0).

68. perc: Schlotterbeck a saját tizenhatosának sarkáról indította a bal oldalon a német térfélről induló Musialát, aki gyorsabb volt, mint a védője, és 10 méterről a bal alsó sarokba helyezett Schmeichel mellett (2-0).

Nagy lendülettel kezdte a mérkőzést a házigazda német együttes, amely a negyedik percben már előnybe is kerülhetett volna, de Schlotterbeck fejesgólját szabálytalanság miatt érvénytelenítette a játékvezető. Az első negyedórában hatalmas fölényben futballozott Németország, a folytatásban azonban a dánok is "megérkeztek a meccsbe". Kiegyenlítettebbé vált a küzdelem, időről időre óriási tempót diktált mindkét csapat. A 35. percben aztán az időközben kitört vihar miatt a játékvezető félbeszakította a mérkőzést, mely 25 perc kényszerszünet után folytatódhatott. A szünetig az eredmény nem változott, de mindkét együttes előtt adódott gólszerzési lehetőség.

A második félidő dán góllal indult, amelyet azonban videobírós ellenőrzés után les miatt érvénytelenítettek. Két perc múlva tizenegyeshez jutottak a németek, az 50. válogatottságát ünneplő Havertz pedig értékesítette a büntetőt. Lendületben maradt a házigazda, miközben a dánokat láthatóan megtörte az elvett gól és a rögtön utána következő büntető. A hazai közönség hangosan követelte a második gólt, melyet néhány perccel később a nagyot sprintelő Musiala szerzett meg, gyakorlatilag eldöntve ezzel a mérkőzést.

A hajrában a dánok lendülete és ereje is elfogyott, így a szépítés sem jött össze a becsülettel küzdő északi válogatottnak, míg a németek a ráadásban lesgólig jutottak, melyet videobírózást követően nem adtak meg. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Világos Adriana országos bajnok - illusztráció
2024. JÚLIUS 1.
[ 21:58 ]
Amikor már mindenki elkönyvelhette Anglia kiesését, jött Bellingham ollózása, majd Kane fejese Szlovákia ellen. Az angol labdarúgó-válogatott hosszabbítás után 2-1-re legyőzte a szlovák csapatot a németországi Európa-bajnokság vasárnapi nyolcaddöntőjében. A legutóbbi kontinensviadalon döntős angolok a második...
2024. JÚNIUS 30.
[ 21:14 ]
George Russell, a Mercedes brit pilótája nyerte a Forma-1-es Osztrák Nagydíj vasárnapi futamát. A 71 körös viadalt sokáig magabiztosan vezette a címvédő Max Verstappen, ám a Red Bull holland pilótája legnagyobb riválisával, a brit Lando Norrisszal (McLaren) ütközött, amit Russell kihasznált és megszerezte pályafutása...
2024. JÚNIUS 30.
[ 17:39 ]
Sallói Dániel, az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő Sporting Kansas City négyszeres magyar válogatott balszélsője szombaton megkapta az amerikai állampolgárságot. "Amerika és Kansas City az új otthonom lett. Az elmúlt tíz évemet ebben az országban töltöttem, nagyon jól érzem magam, és nagyon...
2024. JÚNIUS 30.
[ 12:24 ]
Beolvasás folyamatban