Sport
Verstappen és Norris ütközése után Russell nyert
Betűméret:             

George Russell, a Mercedes brit pilótája nyerte a Forma-1-es Osztrák Nagydíj vasárnapi futamát.

A 71 körös viadalt sokáig magabiztosan vezette a címvédő Max Verstappen, ám a Red Bull holland pilótája legnagyobb riválisával, a brit Lando Norrisszal (McLaren) ütközött, amit Russell kihasznált és megszerezte pályafutása második sikerét.

A második helyen Oscar Piastri, a McLaren ausztrál pilótája végzett, míg a harmadik Carlos Sainz, a Ferrari spanyol versenyzője lett.

A pole pozícióból induló Verstappen nagyon simán eljött a rajtnál, az első kör végén egy másodperc volt az előnye. Nagyon sokáig úgy tűnt, hogy a Red Bull klasszisa simán diadalmaskodik, de az 52. körben egy "elnyújtott" kerékcserével magára húzta Norrist.

Az összetett pontverseny első két helyezettje körökön keresztül hatalmas csatát vívott egymással, mígnem a 64. körben úgy értek össze, hogy mindkettejük autója defektet szenvedett el, Verstappen még tudott kereket cserélni és ötödikként célba ért, Norris viszont feladni kényszerült a versenyt.

A nevető harmadik Russell lett, akinek így a másik McLaren-versenyzőt, Piastrit kellett maga mögött tartania a hajrában, amit meg is tett, így a 2022-es Brazil Nagydíjon aratott sikerét követően karrierje második futamgyőzelmét ünnepelhette.

A világbajnoki idény jövő hétvégén a Brit Nagydíjjal Silverstone-ban folytatódik. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Világos Adriana országos bajnok - illusztráció
2024. JÚLIUS 1.
[ 21:58 ]
A spanyol labdarúgó-válogatott hátrányból fordítva 4-1-re legyőzte Georgia együttesét a németországi Európa-bajnokság vasárnapi nyolcaddöntőjében. Luis de la Fuente csapata óriási fölényben játszott a mérkőzésen, ám Le Normand öngóljával Georgia szerzett vezetést. A spanyolok a félidőig egyenlítettek, a...
2024. JÚNIUS 30.
[ 23:49 ]
Amikor már mindenki elkönyvelhette Anglia kiesését, jött Bellingham ollózása, majd Kane fejese Szlovákia ellen. Az angol labdarúgó-válogatott hosszabbítás után 2-1-re legyőzte a szlovák csapatot a németországi Európa-bajnokság vasárnapi nyolcaddöntőjében. A legutóbbi kontinensviadalon döntős angolok a második...
2024. JÚNIUS 30.
[ 21:14 ]
Sallói Dániel, az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő Sporting Kansas City négyszeres magyar válogatott balszélsője szombaton megkapta az amerikai állampolgárságot. "Amerika és Kansas City az új otthonom lett. Az elmúlt tíz évemet ebben az országban töltöttem, nagyon jól érzem magam, és nagyon...
2024. JÚNIUS 30.
[ 12:24 ]
Beolvasás folyamatban