Sport
EURO-2024: Egy megnyert meccset vesztett el Szlovákia Anglia ellen
Betűméret:             

Amikor már mindenki elkönyvelhette Anglia kiesését, jött Bellingham ollózása, majd Kane fejese Szlovákia ellen. Az angol labdarúgó-válogatott hosszabbítás után 2-1-re legyőzte a szlovák csapatot a németországi Európa-bajnokság vasárnapi nyolcaddöntőjében.

A legutóbbi kontinensviadalon döntős angolok a második félidő ráadásának ötödik percében Jude Bellingham ollózós góljával mentették hosszabbításra az összecsapást, aztán a folytatás első percében Harry Kane fejesével fordítottak.

Anglia jövő szombaton Svájccal találkozik a düsseldorfi negyeddöntőben.

Eredmény, nyolcaddöntő:
Anglia-Szlovákia 2-1 (0-1, 1-1, 2-1) - hosszabbítás után
-------------------------------------
Gelsenkirchen, Arena AufSchalke, 47 244 néző, v.: Umut Meler (török)

gólszerzők: Bellingham (90+5.), Kane (91.), illetve Schranz (25.)

sárga lapok: Guehi (3.), Mainoo (7.), Bellingham (17.), illetve Kucka (13.), Skriniar (45+1.), Pekarík (77.), Vavro (109.), Gyömbér (115)

Anglia:

-------
Pickford - Walker, Guehi, Stones, Trippier (Palmer, 66.) - Rice, Mainoo (Eze, 84.) - Saka, Bellingham (Konsa, 106.), Foden (Toney, 90+4.) - Kane (Gallagher, 106.)

Szlovákia:

----------
Dubravka - Pekarik (Tupta, 109.), Vavro, Škriniar, Hancko - Kucka (Bero, 81.), Lobotka, Duda (Bénes, 81.) - Schranz (Gyömbér, 90+3.), Haraslín (Suslov, 61.), Strelec (Boženík, 61.)

I. félidő:

----------

25. perc: egy magasan felívelt labdát tovább csúsztattak a szlovákok, majd Strelec remekül ugratta ki Schranzot, aki öt méterről a jobb alsóba lőtt (0-1).

II. félidő:

-----------

95. perc: Walker hatalmas bedobását Guehi csúsztatta meg, Bellingham pedig hat méterről egy szenzációs ollózással egyenlített (1-1).

Hosszabbítás:

-------------

91. perc: egy jobboldali szabadrúgást Dubravka ütött ki, de a visszalőtt labda egy fejes után Kane-hez került, aki közelről a kapuba bőéintott (2-1).

A szlovákok bátor támadójátékkal és masszív védekezéssel kezdték az összecsapást, több veszélyes lehetőséget is kidolgoztak, míg az angolok mezőnyfölényük ellenére nem igazán állították megoldhatatlan feladat elé a rivális hátsó alakzatát.

A félidő közepén megérdemelten vezetést szereztek a szlovákok, Schranz már a harmadik gólját szerezte a kontinensvidalon, és a válogatott történetének második találatát jegyezte nagy torna egyenes kiesés szakaszában - a 2010-es vb nyolcaddöntőben Róbert Vittek volt eredményes a hollandok ellen.

Gareth Southgate, az angolok szövetségi kapitánya nem cserélt a szünetben, ennek ellenére is veszélyesebbé vált csapata, előbb Foden szerzett lesgólt, majd Kane megpattanó lövése landolt kis híján a szlovák kapuban.

Az 55. percben majdnem összehozta a torna egyik leglátványosabb gólját az angol védelem, a félpályán Strelec kapott egy ajándéklabdát, amit azonnal a kapujától 30 méterre álló Pickford fölött ráívelt, de célt tévesztett.

A 78. percben Kane a legnagyobb angol helyzetet puskázta el, a Bayern München csatára öt méterről, senkitől sem zavartatva fejelhetett, de a kaput sem találta el. Három perccel később Rice lőtt 19 méterről, ezúttal a jobb kapufa mentette meg a szlovákokat.

Az angolok a hajrában a kapujukhoz szegezték a szlovákokat, az áttörés pedig egy perccel a hatperces hosszabbítás előtt történt meg, amikor egy nagy bedobás után Bellingham csodálatos ollózással hosszabbításra mentette az összecsapást. Ez volt az angol válogatott történetének legkésőbb szerzett gólja a rendes játékidőben nagy tornán.

A ráadásból mindössze 54 másodperc telt el, amikor fordítottak az angolok, egy újabb pontrúgás után Kane fejelt közelről a hálóba. Az Eb-k és vb-k történetének ez volt az első gólja, ami a hosszabbítás első percében született.

A szlovákok érezhetően fáradtak voltak, az angolok viszont inkább már csak az eredmény tartására törekedtek, amit végül sikerrel is tettek. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Világos Adriana országos bajnok - illusztráció
2024. JÚLIUS 1.
[ 21:58 ]
A spanyol labdarúgó-válogatott hátrányból fordítva 4-1-re legyőzte Georgia együttesét a németországi Európa-bajnokság vasárnapi nyolcaddöntőjében. Luis de la Fuente csapata óriási fölényben játszott a mérkőzésen, ám Le Normand öngóljával Georgia szerzett vezetést. A spanyolok a félidőig egyenlítettek, a...
2024. JÚNIUS 30.
[ 23:49 ]
George Russell, a Mercedes brit pilótája nyerte a Forma-1-es Osztrák Nagydíj vasárnapi futamát. A 71 körös viadalt sokáig magabiztosan vezette a címvédő Max Verstappen, ám a Red Bull holland pilótája legnagyobb riválisával, a brit Lando Norrisszal (McLaren) ütközött, amit Russell kihasznált és megszerezte pályafutása...
2024. JÚNIUS 30.
[ 17:39 ]
Sallói Dániel, az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő Sporting Kansas City négyszeres magyar válogatott balszélsője szombaton megkapta az amerikai állampolgárságot. "Amerika és Kansas City az új otthonom lett. Az elmúlt tíz évemet ebben az országban töltöttem, nagyon jól érzem magam, és nagyon...
2024. JÚNIUS 30.
[ 12:24 ]
Beolvasás folyamatban