Sport
EURO-2024: Hátrányból nyert fölényesen és jutott a nyolc közé a spanyol csapat
Betűméret:             

A spanyol labdarúgó-válogatott hátrányból fordítva 4-1-re legyőzte Georgia együttesét a németországi Európa-bajnokság vasárnapi nyolcaddöntőjében.

Luis de la Fuente csapata óriási fölényben játszott a mérkőzésen, ám Le Normand öngóljával Georgia szerzett vezetést. A spanyolok a félidőig egyenlítettek, a második játékrész elején pedig a vezetést is átvették, a hajrára fordulva pedig szép gólokkal fölényes sikert arattak.

A spanyol válogatott a negyeddöntőben a házigazda németekkel találkozik.

Eredmény, nyolcaddöntő:
Spanyolország-Georgia 4-1 (1-1)
-------------------------------
Köln, 42 233 néző, v.: François Letexier (francia)

gólszerzők: Rodri (39.), Ruiz (51.), Williams (75.), Olmo (83.), illetve Le Normand (18., öngól)

sárga lapok: Morata (44.), Davitasvili (71.)

Spanyolország:

--------------
Simon - Carvajal (Navas, 81.), Le Normand, Laporte, Cucurella (Grimaldo, 66.) - Rodri - Pedri (Olmo, 52.), Ruiz (Merino, 81.) - Yamal, Morata (Oyarzabal, 67.), Williams

Georgia:

--------
Mamardasvili - Kakabadze, Gvelesziani (Kvekveskiri, 79.), Kasia, Locsosvili (Citaisvili, 63.), Dvali - Csakvetadze (Davitasvili, 63.), Kiteisvili (Altunashvili, 41.), Kocsorasvili - Mikautadze (Zivzivadze, 79.), Kvarachelia

I. félidő:

----------

18. perc: georgiai ellentámadás végén a jobb oldalról középre lőtt labda a menteni igyekvő Le Normand csípőjéről a saját kapujába pattant (0-1).

39. perc: a spanyolok körbe passzolták a georgiai 16-ost, melynek bal oldaláról Williams gurított középre, a 16-os vonalára Rodrihoz, aki egy állítás után kilőtte a bal alsó sarkot (1-1).

II. félidő:

-----------

51. perc: Yamal adott be a jobb oldalról ballal a georgiai ötösre, ahol Fabián Ruiz érkezett üresen és közelről fejelhetett, a labda pedig Mamardasviliről a kapuba pattant (2-1).

75. perc: Fabian Ruiz indította gyönyörűen a saját térfeléről kilépő Williamset, aki egy szép csel után bevezette a 16-oson belülre a labdát, majd jobbal a léc alá lőtt (3-1).

83. perc: rossz georgiai labdakihozatal után a spanyolok a szerzett labdával gyorsan a 16-oson belülre kerültek, majd a visszatett labdát Dani Olmo egy csel után 16 méterről a jobb alsó sarokba helyezte (4-1).

Nyomasztó spanyol fölénnyel kezdődött a mérkőzés. Luis de la Fuente együttese az első negyedórában 90 százalékban birtokolta a labdát és több ígéretes helyzetet dolgozott ki, a vezetést azonban nem tudta megszerezni, a georgiaiak pedig egy gyönyörű kontra végén - igaz, egy öngóllal - előnybe kerültek.

A spanyolok a folytatásban igyekeztek még komolyabb nyomást kifejteni ellenfelükre, ám csak átlövésekig jutottak, míg ellenfelük többször is gyors kontrát vezetett, az utolsó passzaiba azonban rendre hiba csúszott. Az adok-kapokból végül a spanyol csapat jött ki jól, és Rodri gyönyörű lövésével egyenlített.

A második félidőt ott folytatták a csapatok, ahol az elsőt abbahagyták. A spanyolok továbbra is óriási energiákat mozgósítva rohamozták a georgiai kaput és minden adandó alkalommal lövéssel próbálkoztak. A hatalmas nyomás mindössze hat perc után meghozta eredményét, Fabián Ruiz közeli fejesével pedig előnybe került a spanyol válogatott.

A georgiaiak továbbra is igyekeztek a szerzett labdával kevés húzásból, a lehető leggyorsabban a spanyol kapu elé érni, de Mikautadze és Kvarachelia ekkor már nagyon kevés segítséget kapott a társaktól.

A játékrész közepén aztán a spanyolok kissé visszavettek az általuk diktált tempóból, a georgiai csapat pedig mindent megpróbált az egyenlítésért, de támadásaiba nem volt már veszély, eladott labdáiból pedig a spanyolok könnyedén kerültek helyzetbe és a hajrára nem csupán eldöntötték a továbbjutás kérdését, hanem gálázva arattak fölényes sikert. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A kishegyesi gerelyhajító, Világos Adriana az Európa-bajnoki ezüst után az országos bajnokságon aranyérmet szerzett. A Kragujevacon megrendezett országos bajnokságon a tehetséges gerelyhajító a harmadik sorozatban elért 60,46 méteres dobásával nyerte meg a versenyt. Nem sokkal maradt el tőle Marija Vučenović sem, aki az...
2024. JÚLIUS 1.
[ 21:58 ]
A világbajnoki ezüstérmes francia labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte a belga csapatot a németországi Európa-bajnokság hétfői nyolcaddöntőjében, Düsseldorfban. Az első félidőben meddő volt a franciák mezőfölénye, hiába kísérleteztek sokkal többet, veszélyt sem ők, sem a belgák nem jelentettek ellenfelük...
2024. JÚLIUS 1.
[ 20:19 ]
Amikor már mindenki elkönyvelhette Anglia kiesését, jött Bellingham ollózása, majd Kane fejese Szlovákia ellen. Az angol labdarúgó-válogatott hosszabbítás után 2-1-re legyőzte a szlovák csapatot a németországi Európa-bajnokság vasárnapi nyolcaddöntőjében. A legutóbbi kontinensviadalon döntős angolok a második...
2024. JÚNIUS 30.
[ 21:14 ]
Beolvasás folyamatban