Sport
EURO-2024: Szlovénia búcsúztatásával Portugália negyeddöntős
Betűméret:             

A portugál labdarúgó-válogatott a gól nélküli döntetlennel zárult rendes játékidő és hosszabbítás után tizenegyesekkel 3-0-ra legyőzte Szlovéniát a németországi Európa-bajnokság hétfő esti nyolcaddöntőjében.

A portugálok pénteken Hamburgban a 2018-ban világbajnok, 2022-ben vb-ezüstérmes franciákkal játszanak a negyeddöntőben.

Eredmény, nyolcaddöntő:
Portugália-Szlovénia 0-0, tizenegyesekkel 3-0
----------------------------------------------
Frankfurt, 46 576 néző, v.: Daniele Orsato (olasz)

sárga lap: Cancelo (107.), illetve Drkusić (32.), Karničnik (37.), Gorenc Stanković (101.), Bijol (106.), Balkovec (107.)

Portugália:

----------
D. Costa - Cancelo (Semedo, 117.), Días, Pepe (Neves, 117.), Mendes - Vitinha (Diogo Jota, 65.), Palhinha, B. Fernandes - B. Silva, Ronaldo, Leao (Conceicao, 76.)

Szlovénia:

----------
Oblak - Karničnik, Drkušić, Bijol, Balkovec - Stojanović (Verbić, 86.), Gnezda Cerin, Elsník (Iličić, 106.), Mlakar (Gorenc Stanković, 76.) - Sporar (Celar, 76.), Šeško

Hosszabbítás, I. félidő:

------------------------
103. perc: Diogo Jota betört a tizenhatoson belülre, de labdavezetés közben Vanja Drkusic buktatta. Cristiano Ronaldo büntetőjét Jan Oblak bravúrral a kapufára ütötte.

A 2016-ban Európa-bajnok portugálok nagy lendülettel vetették bele magukat a mérkőzésbe, több ígéretes helyzetet is kialakítottak, később azonban kiegyenlítettebbé vált a játék, és alábbhagytak a rohamok. Cristiano Ronaldo a keresztléc fölé lőtt szabadrúgásból, majd fejjel veszélyeztetett, az első félidő utolsó másodpercében pedig Joao Palhinha találata el a kapufát. Mindeközben a szlovénoknak is voltak kisebb lehetőségeik.

A második félidő hasonló forgatókönyv szerint zajlott: nyomasztó labdabirtoklási fölényben voltak Ronaldóék, akik nagyobb helyezeteket dolgoztak ki, és bár a túloldalon is akadtak lehetőségek, a rendes játékidőben az öt szlovén és a 12 portugál kapuralövésből sem lett gól.

A hosszabbítás is eseménydús volt: Ronaldo büntetőből sem talált be - sorozatban 24 sikeres tizenegyes után rontott ismét -, majd Pepe nagy hibája után Benjamin Šeško került óriási ziccerbe, de azt Diogo Costa védte bravúrral. Matjaz Kek szlovén szövetségi kapitány piros lapot kapott, ezért elküldték a kispadtól.

A tizenegyespárbajban Josip Iličić, Jure Balkovec és Benjamin Verbić lövését is kivédte Costa, akinek honfitársai nem hibáztak, így a portugálok jutottak tovább. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A török labdarúgó-válogatott kisebb meglepetésre, a duplázó Merih Demiral vezérletével 2-1-re legyőzte Ausztria csapatát a németországi Európa-bajnokság kedd esti nyolcaddöntőjében. A lipcsei mérkőzésen - melynek mindhárom találata szöglet után született - a törökök már az első percben vezetéshez jutott...
2024. JÚLIUS 2.
[ 23:05 ]
Nem akárhogyan hozta a kötelezőt Novak Đoković a wimbledoni tenisztorna első fordulójában: a szerb klasszis Vit Koprivát múlta felül három szettben A világranglistán második helyezett Novak Đoković egyetlen adogatását sem vesztette el Vit Kopriva ellen, ráadásul szettenként kétszer brékelt. A szerbek kiválósága...
2024. JÚLIUS 2.
[ 22:11 ]
A holland labdarúgó-válogatott magabiztos, 3-0-s győzelmet aratott a román csapat felett a németországi Európa-bajnokság kedd kora esti nyolcaddöntőjében. A találkozó legjobbja Cody Gakpo, a Liverpool támadója volt, aki egy-egy góllal és gólpasszal segítette az Oranjét. A hollandok szombaton az Ausztria-Törökország...
2024. JÚLIUS 2.
[ 20:05 ]
Beolvasás folyamatban