Sport
Az UEFA vizsgálatot indított Merih Demiral ellen a nyolcaddöntős gólöröme miatt
Demiral: „Meg akartam tenni, büszke vagyok”
Betűméret:             

Vitatható az a mód, ahogyan a török védőjátékos megünnepelte gólját, mivel jobboldali jelképet mutatott az ujjaival.

Az UEFA vizsgálatot indított Merih Demiral török ​​védő ellen, miután a labdarúgó Európa-bajnokságon, az Ausztria elleni második gólja után ultranacionalista üdvözlési jelet mutatott ujjaival.

Mindkét gólt Demiral szerezte Törökországnak, így az bejutott a negyeddöntőbe a Németországban rendezett Európa-bajnokságon, ahol Hollandiával mérkőzik meg.

A szaúdi Al-Ahly védőjátékosa a második gólt „farkasüdvözléssel” ünnepelte meg, ami a szélsőjobboldali Szürke Farkasok csoportjára jellemző, amely a ​​ Nemzeti Mozgalom Párt török kormánykoalícióhoz köthető.

Demiral elmondta, hogy az Ausztriában és Franciaországban betiltott üdvözlést előre megtervezte arra az esetre, ha gólt szerezne.

„A gólnak egy ilyen jellegű megünneplése volt a fejemben, ami sikerült is”, mondta Demiral.

„Nagyon büszke vagyok arra, hogy török ​​vagyok, így a gól után ezt mélyen átéreztem, meg akartam ezt tenni, és nagyon boldog vagyok, hogy meg is tettem”, fogalmazott a focista.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Béla68
2024. JÚLIUS 3. [ 20:10 ]

Az UEFA kezéből már kicsúszott a kontroll, onnan kezdve, hogy néhány évvel ezelőtt beengedte a politikát a játéktérre. A büntetés megalapozott, de itt is elkezdik a kettős mérce alkalmazását? Nem olyan rég még a válogatottak többsége letérdelt (az amerikai rasszista mozgalmat támogatva), egy esetben a játékvezető is (és nem zavarták haza a tornáról). A német válogatott a katari vébén befogott szájjal fényképezkedett. Most akkor elkezdik osztályozni, hogy ki az, aki szerintük a jó politikai ügyet és ki a gonosz ügyet támogatja?


A Forbes magazin három év szünet után, a párizsi olimpia előtt elkészítette felmérését Magyarország legértékesebb sportolóiról, akik között Szoboszlai Dominik áll az első helyen, írja az MTI. A magazin internetes felületén szerdán megjelent cikkből kiderül, a Forbes a listával azt kívánja megmutatni, hogy a 2021...
2024. JÚLIUS 3.
[ 23:51 ]
Elköszönt a Crvena zvezdától az elmúlt szezont a szerb kosárlabdacsapatnál töltő Hanga Ádám. A 35 esztendős klasszis a közösségi oldalán úgy fogalmazott, hogy csupán egy év volt, de életre szóló tapasztalattal és emlékekkel lett gazdagabb. "Köszönöm, Belgrád! A családom sosem volt boldogabb, minden egyes...
2024. JÚLIUS 3.
[ 14:59 ]
Marco Rossi marad a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. "A magyar válogatott előtt álló következő feladat a Nemzetek Ligája őszi küzdelmeinek, majd pedig a vb-selejtezősorozatnak a sikeres megvívása, melyeket az MLSZ és az elnökség maximális támogatása mellett Marco Rossi szövetségi kapitány...
2024. JÚLIUS 3.
[ 13:09 ]
Beolvasás folyamatban