Sport
EURO-2024: Szurkolói büntetések terén Szerbia az első három között
Betűméret:             

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) komoly pénzbírságokkal sújtotta a szerb, horvát, és albán futballszövetséget a németországi Európa-bajnokságra ellátogatott szurkolók viselkedése miatt. Szerbia e dicstelen rekord terén az élmezényben.

A legnagyobb büntetést a horvát szövetség (220 ezer euró) kapta, a második helyen az albán áll 171 ezer euróval, a harmadik helyet pedig a szerb szövetség tudhatja magáénak, összesen 166 ezer eurós pénzbírsággal. Eddig csak három válogatott nem kapott büntetést, a spanyol, a francia és a szlovák.

A Hina beszámolója szerint az UEFA több mint 1,2 millió eurós pénzbüntetéssel sújtotta a nemzeti szövetségeket a németországi Európa-bajnokság csoportkörében. A büntetések nagy részét (719.375 eurót ) a szurkolók viselkedése miatt szabták ki, mert tárgyakat dobáltak be a pályára.

A stadionban a szurkolók sör vásárlásakor három euró kauciót fizetnek, amit a műanyag pohár visszaadása esetén visszakapnak. Sok pohár azonban a pályán kötött ki, és a fő célpontok az ellenfél játékosai voltak. Az Európa-bajnokság első 36 mérkőzése során 25 esetben a szurkolók műanyag poharakkal dobálták meg a játékosokat, és ebből hét esetben nem csak a vesztes csapat szurkolói garázdálkodtak. A szerb, magyar, horvát és svájci futballszövetség járt a legrosszabbul, ugyanis ők mindhárom csoportmérkőzés után pénzbírságot kaptak.

A pénzbírsággal járó egyéb garázdaságok közé tartozik még a pirotechnikai eszközök használata is, illetve arra is volt példa, hogy szerbeket és az albánokat a sporteseményre nem illő üzenetek miatt bírságolták meg, vagy arra, hogy a rendező németeknek a „játéktér védelmének elmulasztása miatt” kellett fizetniük, vagyis azért, mert nem tudták megakadályozni, hogy szurkolók rohanjanak be a pályára.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Julien Bernard francia kerékpáros elnézést kért a Nemzetközi Kerékpáros Szövetségtől, de hozzátette, hogy akár minden nap hajlandó lenne kifizetni a bírságot, ha újra átélhetné azt a pillanatot. A Lidl-Trek versenyzőjét a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (ICU) 200 svájci frank (nagyjából 80 ezer forint)...
2024. JÚLIUS 6.
[ 19:58 ]
A hazai közönség előtt szereplő George Russell, a Mercedes versenyzője nyerte a Forma-1-es Brit Nagydíj szombati időmérő edzését Silverstone-ban, így a vasárnapi futamon ő indulhat majd az élről, írja az MTI. A 26 éves pilótának ez az idei második és pályafutása harmadik pole pozíciója, mellőle pedig márka- és...
2024. JÚLIUS 6.
[ 17:51 ]
A vb-ezüstérmes francia válogatott 0-0-s döntetlen után tizenegyesekkel 5-3-ra legyőzte a portugál csapatot a németországi labdarúgó Európa-bajnokság péntek esti negyeddöntőjében. A rendes játékidő eleinte inkább küzdelmet hozott, mintsem jó játékot, de az idő múlásával mindkét fél eldönthette volna az...
2024. JÚLIUS 6.
[ 0:31 ]
Beolvasás folyamatban