Sport
Gyémánt Liga: Duplantis újabb centit javított a rúdugrás világcsúcsán
Betűméret:             

Armand Duplantis tovább javította a férfi rúdugrás világcsúcsát, melyet vasárnaptól 6,26 méterrel tart, amit a Chorzówban rendezett atlétikai Gyémánt Liga-viadalon ugrott.

A svéd sztár a párizsi olimpián ért el legutóbb rekordot, amikor 6,25-tel diadalmaskodott, majd a játékok után szerdán, Lausanne-ban 6,15-tel nyert.

A Szilézia Stadionban aztán ismét a rekordot célozta meg, a verseny azonban nemcsak miatta lett kiváló, ugyanis vetélytársai közül többen remekeltek. A Párizsban mögötte második amerikai Sam Kendricks és a harmadik görög Emmanuil Karalisz is átjutott a hat méteren. A folytatásban aztán már ők sem tudták tartani a lépést a svéddel, aki a 6,26 méteres rekordmagasságon második kísérletével jutott át gyönyörűen.

Chorzówban korábban a norvég Jakob Ingebrigtsen 3000 méteren ért el világcsúcsot.

A rekordok mellett több más számban is kiváló eredmények születtek, így például női 400 méteren, melyen az olimpiai bajnok dominikai Marileidy Paulino 48.66 másodperccel győzött, míg férfi 400 gáton a tokiói bajnok, világrekorder norvég Karsten Warholm 46.95 másodperccel lett első.

A férfi vágtaszámokban 200-on Párizs bajnoka, a botswanai Letsile Tebogo 19.83 másodperccel nyert, 100-on pedig az olimpiai bronzérmes amerikai Fred Kerley 9.87-tel végzett az élen. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Inter Pingpong az iskolákban  - illusztráció
2024. SZEPTEMBER 16.
[ 12:51 ]
Charles Leclerc, a Ferrari monacói versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Azeri Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd meg az élről, írja az MTI. A 26 éves pilótának ez az idei harmadik és F1-es pályafutása 26. pole pozíciója, Bakuban sorozatban negyedszer végzett az élen az...
2024. SZEPTEMBER 14.
[ 17:01 ]
Sallai Roland a török élvonalbeli Galatasaray labdarúgócsapatánál folytatja pályafutását. Az isztambuli klub pénteken közösségi oldalán jelentette be, hogy megegyezett a magyar válogatott támadóval és eddigi klubjával, a Freiburggal az átigazolásról. A Galatasaray hatmillió eurót fizet négy részletben, négy...
2024. SZEPTEMBER 14.
[ 10:07 ]
Meghalt Ilija Jefimcsik, akit a világ egyik legnagyobb testépítőjeként ismertek. A sportoló szeptember 6-án otthonában szívrohamot kapott, majd néhány nappal később a kórházban halt meg. 36 éves korában meghalt a belorusz testépítő, Ilija Jefimcsik – írja a Bild híradására hivatkozva az index.hu. A hírek szerint...
2024. SZEPTEMBER 13.
[ 12:15 ]
Beolvasás folyamatban