Sport
Világos Adrianát az Európai Atlétikai Szövetség díjára jelölték
Betűméret:             

Az Európai Atlétikai Szövetség rangos, a legjobb feltörekvő sportolóknak járó Young Rising Star díjra jelölte a kishegyesi Világos Adrianát, a TSC 20 éves versenyzőjét.

A Szerbiai Atlétikai Szövetség (SAS) közleménye szerint ezzel a díjjal azokat a fiatal női sportolókat ismerik el, akik az elmúlt szezonban jelentős nyomot hagytak az európai és a világ atlétikai életében.

"Világos gerelyhajításban ifjúsági és felnőtt kategóriában nyújtott kiemelkedő eredményeivel és egyenletes teljesítményével Európa egyik legígéretesebb női sportolójává vált. Nemzetközi versenyeken elért sikerei, köztük érmek, személyes és országos rekordok megdöntése, hozzájárult ehhez a jelöléshez" - áll a SAS közleményében.

Világos idén ezüstérmet szerzett a római atlétikai Eb-n, az idei év soráb többször is megjavította az országos csúcsot és legutóbb ezüstérmes lett a Gyémánt Liga-sorozat brüsszeli döntőjében.

"A feltörekvő fiatalokat elismerő díjra a közönség is szavazhat. A győzteseket október 26-án, az Európai Atlétikai Szövetség Szkopjéban tartandó kongresszusán hirdetik ki”, tájékoztatott a Szerbiai Atlétikai Szövetség.

A tavalyi év európai sportolója a norvég Jakob Ingebrigtsen és a holland Femke Bol lett, míg a magasugró Angelina Topić és az olasz Mattia Furlani lett az év feltörekvő sportolója.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Elhunyt a kétszeres olimpiai bajnok sprinter - illusztráció
2024. SZEPTEMBER 17.
[ 16:45 ]
Az asztalitenisz iskolai népszerűsítését tűzte ki célul három szerbiai és magyarországi sportegyesületes, s a fogyatékkal élő fiatalokat is be szeretnék vonni az aktivitásokba. Az „Inter Pingpong in schools” elnevezésű, új határon átnyúló projekt az Interreg VI-A IPA Magyarország–Szerbia Program támogatásával...
2024. SZEPTEMBER 16.
[ 12:51 ]
A hódsági Tekstilac 2:1-re nyert a Szerb Szuperliga 8. fordulójában a TSC ellen a Palánkán megrendezett találkozón. A vendégek egy félidőt emberelőnyben játszottak, de a topolyai csapat nem tudott pontot szerezni. Végig esőben zajlott a mérkőzés, ami rányomta bélyegét a játékosok teljesítményére is. Az első...
2024. SZEPTEMBER 16.
[ 8:46 ]
Oscar Piastri, a McLaren ausztrál versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Azeri Nagydíjat Bakuban, ahol az idei szezon eddigi legizgalmasabb viadalát láthatták a szurkolók. A 23 éves Piastrinak ez pályafutása második futamgyőzelme, az elsőt július végén a Hungaroringen aratta. Az ausztrál pilóta mögött a pole...
2024. SZEPTEMBER 15.
[ 16:30 ]
Beolvasás folyamatban