Szerbia
Szerbia 132 épületet származtatott vissza amerikai állampolgároknak
Betűméret:             

Összesen 144 amerikai, főként szerb származású állampolgár, illetve amerikai-szerb kettős állampolgár nyújtott be vagyonvisszaszármaztatási kérelmet Szerbiának.

Strahinja Sekulić, a Restitúciós Ügynökség igazgatója a Novostinak elmondta, hogy a vagyonvisszaszármaztatási folyamat rendben zajlik, semmi sem akadályozza azt.

Az ügynökség eddig 132 objektumot származtatott vissza amerikai állampolgároknak, vagyis 96 üzlethelyiséget, 15 lakást és 21 épületet, valamint 970 hektár szántóföldet, 116.733 négyzetméter építési területet és mintegy 17 hektár erdőt, írja a Novosti.

Sekulić elmondta, hogy a Jugoszlávia és az Amerikai Egyesült Államok között megkötött két egyezmény értelmében nincs joguk a vagyonvisszaszármaztatásra azoknak, akiknek jogelődjét már kárpótolták, írja a Tanjug.

Az első, 1948-ban megkötött egyzeménnyel a volt Jugoszlávia 3,5 millió dollárt fizetett ki Amerikának, a második, 1964-ban aláírt szerződéssel pedig 17 millió dollárt. Ebből az összesen 20,5 millió dollárból fizették ki az amerikaiak elkobzott vagyonát.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Aleksandar Vulin szerb miniszterelnök-helyettes ma Moszkvában Alekszandr Bortnyikovval, az Orosz Föderáció Szövetségi Biztonsági Szolgálatának (FSZB) igazgatójával tárgyalt a Szerbia és Oroszország biztonsági struktúrái közötti együttműködés folytatásáról, valamint arról, hogy hogyan nézzenek szembe a közös...
2024. OKTÓBER 16.
[ 15:30 ]
Ma 17 órakor tartják meg Loznicában a környezetvédelmi aktivisták tiltakozását, válaszul a hatóságok közelmúltbeli döntésére, mellyel elutasították a bányászati ​​és energiaügyi törvény módosítására irányuló javaslatot, ezzel ugyanis végleg betiltották volna a lítium- és bórbányászatot. A...
2024. OKTÓBER 16.
[ 12:57 ]
Tavaly 19,9 százalékos volt a szegénység jelentette kockázati ráta Szerbiában, ami 0,3 százalékkal volt kevesebb, mint 2022-ben, közölte ma a Köztársasági Statisztikai Hivatal (RZS). A szegénység vagy a társadalmi kirekesztés kockázatának aránya azoknak a személyeknek a számát mutatja, akiket a szegénység kockázata...
2024. OKTÓBER 15.
[ 17:36 ]
Beolvasás folyamatban