Szerbia
Petárda miatt került börtönbe: Rabtársai megkínozták, majd megölték
Betűméret:             

Azzal vádolnak három rabot, hogy megölték a hetvennégy éves S. B.-t, akivel egy cellán osztoztak a börtönben Padinska skelán.

A huszonéves S. S.-t, valamint a huszonegy éves S. S.-t és D. P.-t gyilkossággal gyanúsítják.

A felső ügyészség közleménye szerint a húszéves S. S. hallgatással védekezett, míg a másik két gyanúsított előadta védekezését.

Az ügyészség bűnrészességben elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítja őket.

„A gyanú szerint abban a szobában, ahol együtt laktak, S. B.-t minden nap lelkileg, fizikailag és szexuálisan bántalmazták, mivel elfogyott a pénze, és nem tudott élelmiszert vásárolni a gyanúsítottaknak a börtön étkezdéjében”, áll az ügyészség közleményében.

Amint arról a Nova beszámolt, S. B. 2020. december 31-én egy petárdát dobott ki a lakása teraszáról, amiért 30 ezer dinár pénzbüntetésre ítélték. Mivel azonban rossz anyagi helyzetben volt, és nem tudta kifizetni a bírságot, ezért börtönbüntetést szabtak ki rá, így börtönbe került, ahol idén február 4-én megölték.

Az erejük teljében lévő fiatal elítéltek tetteire a börtönőrök és a vezetőség nem reagált, és S. B. végül meghalt. A büntető-végrehajtási igazgatóság hét dolgozója ellen fegyelmi eljárás indult, a börtön vezetőjét lefokozták, és jelenleg igazgatóhelyettes.

Noha a nyugdíjas férfi február 4-én meghalt, a március 8-i boncolás pedig megerősítette, hogy meggyilkolták, sem a felső ügyészség, sem a büntető-végrehajtási igazgatóság nem közöltek semmit az esetről mindaddig, amíg a hírt fel nem kapta a média.

Az ügyészség közleményében ismertette a részleteket, amelyek arról árulkodnak, hogy milyen brutális módon gyilkolták meg a férfit.

A nyomozás jelenleg a tanúk kihallgatásának és a bizonyítékok összegyűjtésének szakaszában tart.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Zlatibor Lončar egészségügyi miniszter ma bemutatta azt az egészségügyi szakértői csoportot, amely a lítiumbányászatnak a polgárok egészségére gyakorolt hatásával fog foglalkozni. A kormány ezzel azoknak a tiltakozóknak válaszol, akik hetek óta tüntetnek a szerbiai lítiumbányászat megindítása ellen, egyebek között...
2024. AUGUSZTUS 6.
[ 16:35 ]
A családgondozással és demográfiával foglalkozó minisztérium ma közölte, hogy noha novemberben lép életbe az a határozat, amellyel megemelték szülői pótlék összegét, annak folyósítására minden olyan szülő jogosult, akinek 2024-ban született a gyermeke. „Ezzel a következtéssel ma lezárult a nyilvános vita, amelyet...
2024. AUGUSZTUS 6.
[ 13:20 ]
A Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap (PIO) elindította a Letöltött munkaéveim és a nyugdíjam (Moj staž i penzija) nevű elektronikus szolgáltatást, amely minden kötelezően biztosított, de még nem nyugdíjas polgárnak szól. Ez a szolgáltatás lehetővé teszi a letöltött szolgálati idővel és a várható...
2024. AUGUSZTUS 6.
[ 10:45 ]
Beolvasás folyamatban