Szerbia
Vučić: Jó beszélgetésem volt Brüsszelben Szerbia európai integrációjának felgyorsításáról
Betűméret:             

Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök kiemelte, hogy ma Brüsszelben jó és építő jellegű beszélgetést folytatott Gert Jan Koopmannal, az Európai Bizottság szomszédsági és bővítési tárgyalások igazgatóságának főigazgatójával az európai út folytatásáról, és hogy miként lehetne felgyorsítani Szerbia európai integrációs folyamatát.

„A beszélgetés külön témája volt, hogy Szerbiának milyen lépéseket kell tennie a reformprogramja megvalósítása, valamint az EU nyugat-balkáni növekedési tervének végrehajtása érdekében, mindezt azzal a céllal, hogy közelebb kerüljön az EU egységes piacához”, közölte Vučić a buducnostsrbijeav nevű Instagram-profilján.

Hozzátette, hogy feljött a zöldfolyosók témája is, ami nagyon fontos, de minden egyéb, Szerbia és a térség számára fontos témáról is szó volt.

Vučić Brüsszelben Várhelyivel is találkozott

Vučić ma Brüsszelben Várhelyi Olivérrel, az Európai Unió szomszédságpolitikáért és bővítésért felelős biztosával is találkozott.

A szerb elnök ma találkozik még Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével is.

Szerbia elnöke egynapos brüsszeli látogatáson vesz részt, amely során részt vesz a Belgrád és Pristina közötti párbeszéd újabb fordulóján, amely az Európai Unió közvetítésével zajlik.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Béla
2024. JÚNIUS 26. [ 18:29 ]

Vulin is tartalmas csevegesen volt Moszkvában


Azért gyűltünkk össze ma Vid napját megünnepelni a cári városban, Kruševacon Gračanica vagy Gazimestan helyett, mert nem tartják tiszteletben a nemzetközi jogot és az igazságot, jelentette ki pénteken Miloš Vučević szerb kormányfő. Mint ismeretes, a Vid napi központi állami ünnepséget pénteken Kruševacon tartják és...
2024. JÚNIUS 28.
[ 16:44 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök ma jókívánságait fejezte ki minden szerbnek legfontosabb napjuk és ünnepük, Vid napja alkalmából, s mint hangsúlyozta, ezen a napon, amelyen a szerbek a múltra emlékeznek, arra is rá kell mutatni, hogy Szerbia mennyire megváltozott, hogyan lett a vesztes szellemből győztes, azzal a szándékkal és...
2024. JÚNIUS 28.
[ 13:01 ]
A pristinai Alapfokú Bíróságon ma kihirdették az Oliver Ivanović koszovói szerb politikus meggyilkolásával illetve bűnrészességel vádolt négy férfi ügyében meghozott ítéletet, tudósít a nova.rs. Marko Rošićot a bíróság 10 év börtönre és 10 ezer euró pénzbüntetésre ítélte, Dragiša Markovićot, Žarko...
2024. JÚNIUS 28.
[ 11:30 ]
Beolvasás folyamatban