Szerbia
Megtámadták a csendőrség egy tagját Belgrádban az izraeli nagykövetség előtt (Frissített)
Ivica Dačić belügyminiszter terrorcselekménynek minősítette az esetet
Betűméret:             

M. J.-t, a csendőrség egyik tagját ma számszeríjjal nyakon lőtték Izrael belgrádi nagykövetsége előtt. Önvédelemből rálőtt a támadóra, aki belehalt sérüléseibe. M. J. súlyos sérüléseket szenvedett, a sürgősségi központba szállították. A belügyminiszter terrorcselekménynek minősítette az esetet, írja a Tanjug.

Ivica Dačić belügyminiszter arról tájékoztatott, hogy egy ismeretlen személy lőtt rá a rendőrre, aki az izraeli nagykövetség előtt teljesített szolgálatot.

„Ma 11 óra körül egy ismeretlen személy számszeríjjal rálőtt a csendőrség egy tagjára, aki az izraeli nagykövetség előtt teljesített szolgálatot, s a nyakán találta el. M. J. önvédelemről visszalőtt, a támadó ennek következtében meghalt” – közölte Dačić, hangsúlyozva, Szerbia és a csendőrség tagjai elleni terrortámadás történt.

„Ez kétségtelenül terrorcselekmény. Terrorcselekmény, amely támadás Szerbia ellen és a csendőrség tagjai ellen. Nem tudjuk még, hogy az elkövető egyedül cselekedett-e vagy volt egy csoport is. Elővigyázatosságból még néhány embert letartóztattunk” – fogalmazott.

A tárcavezető elmondta, a támadó kapcsolatban állhat a vahabita mozgalommal.

A tettes kilétét először nem közölték a nyilvánossággal, a belügyminiszter viszont később arról tájékoztatott, hogy a támadó a 25 éves mladenovaci Miloš Žujović, aki áttért az iszlám hitre és Novi Pazarban élt.

A rendőrség több helyen is házkutatást tart.

A rendőr eszméleténél volt, amikor a sürgősségi központba szállították, ahol műtéti úton távolítják el a nyakából a nyílvesszőt.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Két férfit őrizetbe vettek a hétvégi belgrádi számszeríjas támadással összefüggésben, és további házkutatásokat tartanak, a biztonsági készültséget vörös szintre emelték, és a fegyvertartási törvény szigorítását tervezik - jelentette be vasárnap Ivica Dačić szerb belügyminiszter a szerbiai közszolgálati...
2024. JÚNIUS 30.
[ 20:06 ]
Mintegy háromórás áramkiesés után rendeződött a teherforgalom a kelebiai határátkelő bejövő oldalán. Az áramellátást 16 óra körül sikerült helyreállítani, közölte a Vámigazgatóság. A kelebiai határátkelő felújítási munkálatai során vasárnap 13 óra körül megsérült az az elektromos vezeték, amely a...
2024. JÚNIUS 30.
[ 15:51 ]
Az izraeli nagykövetség közelében egy csendőrt megsebesítő, majd a sebesült rendőr által agyonlőtt Miloš Žujović mozgásának rekonstrukciója azt mutatta, hogy a terrortámadással gyanúsított férfi tegnap először a belgrádi zsinagóga felé vette az irányt, és lehetséges, hogy ez volt az első célpontja, de a zsinagóga...
2024. JÚNIUS 30.
[ 10:40 ]
Beolvasás folyamatban