Szerbia
Izraeli nagykövet: A terrortámadás valószínűleg ellenünk irányult
Betűméret:             

Valószínűleg Izrael ellen irányult az a terrortámadás, amely ma történt Belgrádban, s amelyben egy csendőr megsérült, jelentette ki Yahel Vilan, Izrael belgrádi nagykövete, s hangsúlyozta, hálás a szerb hatóságoknak, különösen a bátor csendőrnek, aki megfékezte a támadást.

Vilan a Tanjugnak elmondta, meglepte, hogy Szerbiát is elérte a terrorizmus ezen formája.

„Sajnálattal értesültem a szerbiai terrortámadásról, ami nagy valószínűséggel ellenünk irányult. Szeretném megköszönni a szerb hatóságoknak, különösen a bátor rendőrnek, aki életét kockáztatva megfékezte a támadást, s mielőbbi felépülést kívánok neki” – nyilatkozta Vilan az Izrael belgrádi nagykövetsége előtt történt mai támadással kapcsolatban.

A kérdésre, hogy ő és a nagykövetség személyzete biztonságban érzik-e magukat Belgrádban, a diplomata azt válaszolta, teljes biztonságban érzik magukat, így volt ez a támadás előtt és most is. Hozzátette, ehhez minden támogatást megkapnak az illetékesektől, a rendőrségtől, a belügyminisztériumtól és a szerb kormánytól.

Ivica Dačić belügyminiszter a mai támadást követően telefonon arról tájékoztatta Yahel Vilan nagykövetet, hogy magasabb szintre emelték a biztonsági készültséget Belgrádban és egész Szerbiában.

Izraeli külügyminisztérium: Terrortámadás történt Belgrádban

Az izraeli külügyminisztérium „terrortámadás-kísérletnek” minősítette a mai belgrádi támadást, amelyben az izraeli nagykövetség épületét őrző szerb csendőr megsérült, írja a Times of Israel.

„Ma terrortámadás-kísérlet történt Belgrádban az izraeli nagykövetség épülete közelében. A nagykövetséget bezárták, a személyzet tagjai közül senki sem sérült meg. Egy helyi rendőr sérült meg. Az eset körülményeit vizsgálják” – áll az izraeli tárca közleményében.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Két férfit őrizetbe vettek a hétvégi belgrádi számszeríjas támadással összefüggésben, és további házkutatásokat tartanak, a biztonsági készültséget vörös szintre emelték, és a fegyvertartási törvény szigorítását tervezik - jelentette be vasárnap Ivica Dačić szerb belügyminiszter a szerbiai közszolgálati...
2024. JÚNIUS 30.
[ 20:06 ]
Mintegy háromórás áramkiesés után rendeződött a teherforgalom a kelebiai határátkelő bejövő oldalán. Az áramellátást 16 óra körül sikerült helyreállítani, közölte a Vámigazgatóság. A kelebiai határátkelő felújítási munkálatai során vasárnap 13 óra körül megsérült az az elektromos vezeték, amely a...
2024. JÚNIUS 30.
[ 15:51 ]
Az izraeli nagykövetség közelében egy csendőrt megsebesítő, majd a sebesült rendőr által agyonlőtt Miloš Žujović mozgásának rekonstrukciója azt mutatta, hogy a terrortámadással gyanúsított férfi tegnap először a belgrádi zsinagóga felé vette az irányt, és lehetséges, hogy ez volt az első célpontja, de a zsinagóga...
2024. JÚNIUS 30.
[ 10:40 ]
Beolvasás folyamatban